Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Escola de Doctorat de la UB: 71 programes de doctorat adaptats a l’espai europeu d’educació superior

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 CasaGranell_8513

 El 20 de juny es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’ordre del Departament d’Economia i Coneixement per la qual s’aprova la creació de l’Escola de Doctorat de la Universitat de Barcelona.

 Aquesta estructura s’encarrega de coordinar i gestionar tots els programes de doctorat de la UB. Els objectius són augmentar la qualitat del doctorat i la preparació dels investigadors en formació, afavorir la relació entre àmbits de coneixement, fomentar la transferència de coneixement i impulsar la incorporació de doctors al teixit productiu.

 La UB, que actualment té 5.000 investigadors predoctorals, ofereix 71 programes de doctorat adaptats a l’espai europeu d’educació superior (EEES), una de les ofertes més grans i diversificades de l’Estat i la més àmplia de Catalunya, que cobreix les branques de les Ciències Humanes, les Ciències Jurídiques, les Ciències Econòmiques, les Ciències Experimentals, les Matemàtiques, les Ciències de la Salut i les Ciències de l’Educació.

 El 16 de desembre del 2011, el Consell de Govern de la UB va aprovar l’inici del procés de creació de l’Escola de Doctorat. El rector, Dr. Dídac Ramírez, va encarregar aleshores al Dr. Enric Canela, actual vicerector de Política Científica, l’organització de la nova Escola de Doctorat i el va nomenar director de la nova entitat. Al cap d’uns mesos, el Consell de Govern, en la reunió que va tenir lloc el 16 de març de 2012, va aprovar, per unanimitat, tota la documentació necessària per crear i posar en marxa l’Escola de Doctorat de la UB.

 Ara, el vistiplau de la Generalitat de Catalunya permet normalitzar jurídicament la situació de l’Escola de Doctorat, que al llarg dels propers mesos consolidarà el nou model organitzatiu, ja iniciat, que ajudarà a aconseguir que la majoria de programes de doctorat de la UB obtinguin la menció d’excel·lència. Actualment, 31 d’aquests programes gaudeixen d’aquesta distinció, que atorga el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere