Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El 96,16% dels estudiants del País Valencià supera els exàmens de selectivitat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El 96,16% dels estudiants de la Comunitat Valenciana que s’han presentat a la convocatòria de juny de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han superat els exàmens. L’any passat la xifra ha estat del 95,9%, per la qual cosa el percentatge d’aprovats ha pujat sis dècimes, han detallat a Europa Press fonts de la Conselleria d’Educació. 

 En total, dels alumnes matriculats en la fase General s’han presentat 16.378 alumnes dels quals han resultat aptes 15.738 estudiants. A més d’estos, s’han presentat a les PAU només a la Fase Específica un total de 2.604 estudiants. 

 Les cinc universitats públiques utilitzen un únic sistema informàtic allotjat en els servidors de la Conselleria d’Educació. Les dades es poden consultar en https://appweb.edu.gva.es/paseu/ a través del portal de l’alumne Paseu, mitjançant usuari i contrasenya que es proporciona a l’alumne a l’iniciar les proves. 

 Per universitats, a la Universitat d’Alacant es van matricular 2.925 alumnes, s’han presentat 2.916 i han aprovat 2.820; a la Universitat Jaume I, 1.926 matriculats, 1.923 presentats i 1.862 aprovats; a la Universitat Miguel Hernández d’Elx 2.876 inscrits, 2.869 presentats i 2.753 aptes; a la Universitat Politècnica de València 3.846 matriculats, 3.841 presentats i 3.657 aprovats; finalment, a la Universitat de València es van matricular 4.843 alumnes, s’han presentat 4.829 i han aprovat 4.646 estudiants. 

 Pel que fa als percentatges d’aprovats, per universitats les dades són els següents: Universitat Miguel Hernández 96% aptes; UJI 96,8% aptes; UPV 95,2% aptes; Universitat de València 96,2% aptes i Universitat d’Alacant 96,7% aptes. 

 La nota mitjana obtinguda pels alumnes que han superat la selectivitat el juny ha estat d’un 6,13. Per universitats, la nota mitjana ha estat d’un 6,29 en el cas dels estudiants examinats per la UJI de Castelló; un 6,12 en la UV; un 6,17 en la UMH; un 6,19 en la UA i un 6,04 en el cas dels presentats en la UPV. 

 La presentació de sol·licituds de reclamació o revisió s’efectuarà a la universitat on s’hagi realitzat les proves. El termini per presentar estes reclamacions és 24, 25 i 26 de juny a les províncies de València i Castelló i 26, 27 i 28 de juny a Alacant. Els resultats de les reclamacions ser faran públics l’1 de juliol en les tres províncies. 

PREINSCRIPCIÓ EN LES UNIVERSITATS 

 Els alumnes que han superat la selectivitat i vulguin cursar estudis superiors i de Grau que tinguin un número limitat de places d’accés en les universitats de la Comunitat Valenciana hauran de presentar una sol·licitud on s’assenyalaran, per ordre de preferència, fins a un màxim de vint ensenyaments universitàries, assenyala la Conselleria en un comunicat. 

 Els resultats obtinguts en la fase Específica es valoraran durant aquest procés, i puntuaran en funció de la titulació a la qual l’alumne vullga accedir. 

 El període de preinscripció és obert per als estudiants que hagin aprovat les proves de les PAU en la convocatòria de juny fins al pròxim 5 de juliol. En el cas dels alumnes que hagen suspés però que se’n vagen a presentar a les proves extraordinàries de juliol, el període de preinscripció estarà obert fins al 14 de juliol. El tràmit pot realitzar-se a través del procediment establit en el lloc web www.preinscripció.gva.es. 

 Els estudiants que sol·liciten plaça en universitats públiques fora de la Comunitat Valenciana deuran acollir-se al procediment establit per la comunitat autònoma on radique la universitat elegida. 

 A més dels alumnes que han aprovat les PAU, també poden participar en el procediment de preinscripció els que ja tenen un altre títol universitari, els estudiants procedents d’altres països de la Unió Europea o d’un altre Estat amb el qual Espanya haja subscrit acord internacional que reunisquen els requisits acadèmics exigits al seu país per a accedir a la universitat i els que han superat les proves per a majors de 25 anys, 40 o 45 anys. 

 Les universitats reserven el 3% de les places ofertes per als esportistes d’alt nivell o alt rendiment, i addicionalment el 5% de les places corresponents als ensenyaments conduents als títols de grau en Fisioteràpia i grau en Mestre d’Educació primària i el 10% per als ensenyaments de grau de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, per a titulats un 3%, per a majors de 40 i 45 anys un 1% en cada grup; per a majors de 25 anys un 3% i per a discapacitats un 5%. ♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere