Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València permetrà pagar la matrícula en mensualitats i fer anul•lacions parcials per motius econòmics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat de València (UV) ha modificat el seu Reglament de Matrícula per a flexibilitzar les anul·lacions degudes a motius econòmics i a altres causes de força major. Així, entre d’altres qüestions es permetrà fer anul·lacions parcials i es consagra la possibilitat –que ja estava aplicant la institució acadèmica– de pagar en diferents mensualitats.

 El Consell de Govern de la universitat valenciana ha aprovat este dimarts els canvis, que unifiquen el sistema de matrícula en les titulacions de grau i en els màsters. 

 El context econòmic de crisi ha portat a la Universitat de València a flexibilitzar alguns aspectes del seu Reglament de Matrícula, explica la institució acadèmica en un comunicat. 

 D’esta manera, es permetran les anul·lacions parcials de matrícula –fins ara només eren previstes les anul·lacions totals– quan hi haja causes de força major, com ara “pèrdua econòmica en la unitat familiar, “treball o causes d’índole professional” o malaltia. La modificació del Reglament ha estat presentada per la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez.

 Una vegada resolta l’anul·lació de la matrícula, serà aplicada immediatament a l’expedient de l’estudiant i tindrà la mateixa consideració que si l’alumne no s’haguera matriculat. En el cas d’anul·lació total de la matrícula, implicarà la revocació de les qualificacions que eventualment s’hagen inclòs a l’expedient durant el curs del qual s’anul·la la matrícula. Si es tracta d’un, l’estudiant de primer curs tindrà dret a la reserva de plaça en els mateixos estudis el curs següent.

DEVOLUCIÓ DE TAXES 

 En els casos d’anul·lació total o parcial de matrícula per causes de força major sol·licitades abans del 31 de desembre de l’any que comença el curs acadèmic, serà procedent la devolució de les taxes de matrícula, a sol·licitud de la persona interessada.

 Pel que fa al fraccionament del pagament de les taxes de matrícula, els canvis en el reglament regulen tres possibilitats, que elegix l’estudiant: un únic pagament, dos terminis, o fraccionament en diferents mensualitats. Esta triple possibilitat ja està implantada en la pràctica en la institució, però ara es consagra en la norma.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere