Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Anuncien un acord entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i ERC per pal•liar una eventual retallada en les beques

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Assenyala que Wert podria replantejar-se reduir la nota del 6,5 per accedir a una beca 

 El secretari d’Universitats de la Generalitat, Antoni Castellà, ha indicat que si el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, manté la seva política a l’àmbit de beques, presentarà “en pròxims dies” un acord tancat amb ERC per cobrir aquells estudiants catalans que no puguin accedir a una beca, i que quedin fora per la nova llei.

 Així ho ha indicat, en declaracions als mitjans de comunicació, després de la seva participació en la Conferència General de Política Universitària, que ha presidit Wert i s’ha celebrat aquest matí a la seu del Ministeri d’Educació a Madrid.

 Segons ha destacat, el fet que només els alumnes que tinguin més d’un 6,5 accedeixin a les beques en estudis universitaris podria afectar 10.000 estudiants a Catalunya, i per aquesta raó ha destacat que si es manté aquesta política presentarà un acord amb ERC per “prendre decisions cap a les beques, per cobrir a aquells estudiants que, per aquesta raó, quedessin fora”.

 A més, ha indicat que aquesta decisió cobriria a més “una deslleialtat institucional”, ja que Catalunya ha sol·licitat moltes vegades el traspàs d’aquesta competència al Govern central i no s’ha fet efectiva encara.

 Per aquesta raó, ha ressaltat que ha reclamat al ministre que, a més de mantenir el pressupost destinat a beques, no s’estableixi aquesta nota com a condició, ja que és “discriminatori”, perquè pressuposa el rendiment de l’alumne.

WERT “PREN NOTA” 

 Segons la seva opinió, el que sí cal fer és exigir “rendiment” si es vol mantenir, però les notes de batxillerat no poden significar l’obtenció d’una beca d’accés al nivell universitari.

 En aquest sentit, ha destacat que el ministre ha assenyalat que “prenia nota” d’aquestes peticions, el que significa que no ha dit que no, si bé caldrà esperar per veure en què es tradueix aquesta resposta.

 Preguntat per si en el seu expedient havia obtingut més d’un 6,5, el secretari d’universitats ha afirmat que sí, però que això no és l’important, sinó definir que “la nota no ha de ser el que suposi l’accés a una beca a la Universitat”.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere