Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un bosc mediterrani fet de llana, al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona fins al 26 de juliol

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 cienciaipunt_plazenital

 Del 27 de juny al 26 de juliol, tothom que s’apropi al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona podrà contemplar un bosc mediterrani fet de llana. L’exposició, que s’emmarca en el projecte Ciència i punt, impulsat per la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+i) de la UB, té l’objectiu d’apropar la biologia al públic general i mostrar la cara més amable, divertida i estètica de la ciència. La iniciativa s’inspira en el model de La Guerrilla del Ganxet, moviment que decora espais urbans amb teixits.

 La mostra recrea artísticament un alzinar, un ecosistema típicament mediterrani, i ha estat elaborada per un grup de teixidors i teixidores que s’han adherit al projecte de manera desinteressada, ja sigui individualment o en grup (Las niñas antiguas, Urban Knitting Castellar, La Guerrilla del Gilda, L’art de fer, El Grupet de les Arts, Urban Knitting Osona i La rebel·lió de les llanes). L’exposició inclou diverses i variades espècies animals i vegetals pròpies d’aquest tipus de bosc, com ara glans, papallones, marietes o ocells, i un plafó explica quines espècies hi ha representades.

 La presència de l’escultura de Kiki Smith Seer (Alice I) en aquesta instal·lació implica, d’una banda, la humanització del bosc i, d’altra banda, ens permet recontextualitzar el personatge i situar-lo en el seu propi escenari narratiu. El resultat ofereix una nova lectura de la relació entre aquesta peça de l’exposició «Art Contemporani a la UB. Fundació Sorigué» i els espais institucionals de l’Edifici Històric.

 El projecte està finançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) – Ministeri d’Economia i Competitivitat i per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Totes les llanes les ha proporcionat Coats.♦

——————————–

Foto:  La mostra ha estat elaborada per un grup de teixidors i teixidores que s’han adherit al projecte de manera desinteressada.

Foto de portada: Imatge del vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona decorat com un alzinar.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere