Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un estudi relaciona les molèsties intestinals per gasos amb un bacteri / Vall d’Hebron Institut de Recerca

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Un estudi del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) ha demostrat la relació de les flatulències que causen molèsties per irritació amb un bacteri, la ‘Bilophila wasworthia’, principal productora de gas en aquests pacients, segons ha informat el VHIR en un comunicat aquest dijous.

 El treball, que publica la revista ‘GUT’, liderat per l’equip del Grup d’Investigació en Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva ha constatat que aquests pacients no produeixen un major nombre de gasos, sinó que aquests són més irritants.

 Les troballes de l’estudi determinen com influeix la dieta en aquests símptomes i en la quantitat de gas evacuat, i a més estableixen les diferències de composició de la microbiota intestinal entre els pacients amb símptomes i els pacients sense símptomes.

 L’estudi parteix de pacients afectats d’aquest malestar abdominal que acudeixen a la consulta a la recerca d’una solució per tallar els citats gasos, i busca trobar diferències amb un grup de control per al que la flatulència no és un problema. 

 Així, es van dissenyar dos grups d’estudi i es van avaluar els seus hàbits dietètics per homogeneïtzar al màxim els dos grups i no partir de diferències que ja per si mateix poguessin explicar una major flatulència, si bé els investigadors han constatat que les persones amb problemes ja seguien una dieta pobra en productes flatulents. 

 “En primer lloc, ens vam plantejar una comparativa en condicions de base, és a dir, sense fer cap intervenció, i es va evidenciar que les persones afectades de gasos no tenen un major volum d’aquests en comparació del grup d’individus de control, però sí és més el nombre de vegades que expulsen aquests gasos”, ha explicat el responsable del Grup d’Investigació en Fisiologia i Fisiopatologia Digestiva del VHIR, Fernando Azpiroz.

 Davant d’una dieta flatulenta, amb aliments rics en residus que fermentin, especialment lleguminoses, en els dos grups augmenta el volum de gas a l’intestí, augmenta el nombre de vegades que s’expulsen aquests gasos i, consegüentment, també es produeix un augment dels símptomes abdominals.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere