Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UAB lidera un nou projecte europeu : EPOGENDER

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat Autònoma de Barcelona lidera un nou projecte europeu, EPOGENDER, que analitzarà els propers dos anys l’harmonització legal per protegir les víctimes de violència de gènere. La catedràtica de Dret Constitucional de la UAB Teresa Freixes n’és la directora científica.

 “EPOGENDER Project: Towards an efficient implementation of the European Protection Order against gender violence” ha estat atorgat per la Comissió Europea dins el Programa Daphne, té una durada de dos anys i compta amb una dotació econòmica de més de 475.000 euros.

 L’objectiu del projecte és trobar indicadors jurídics per a la transposició de la Directiva europea sobre la protecció de víctimes que siguin adients per al cas de l’Ordre Europea de Protecció per a les víctimes de violència de gènere quan aquestes, fent ús del seu dret a la lliure circulació, transiten pels països de la Unió Europea. “Ara per ara, aquestes persones tenen moltes dificultats per mantenir el nivell de protecció que tenen en l’Estat d’origen quan arriben a l’Estat de destí i el nivell de protecció és molt diferent segons els països”, explica la doctora Freixes.

 Amb els resultats obtinguts en l’estudi es realitzarà un manual o llibre blanc que ajudi en la transposició de la Directiva que s’ha de fer en els estats de la Unió Europea.

 A més de la UAB, que el coordina, en EPOGENDER hi participen la Universitat Rovira i Virgili (coordinació administrativa), la Universitat de Szczecin (Polònia) i la Bulgarian Judges Association (Bulgaria). Hi col·laboren també diferents professionals (jutges, policia, treballadors socials, investigadors especialitzats, etc.) de diferents països.

 Els investigadors de la UAB que hi participen són, a més de Teresa Freixes, Mercè Sales, Caspar Visser i Bettina Steible; Corinne Drouin col·labora com a suport a la recerca i Andrés Montilla com a suport informàtic.♦
————————–

Fotografia: Els investigadors participants en EPOGENDER.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere