Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Alumnes de la Universitat Politècnica de València posen en marxa un “fons solidari” per a estudiants amb problemes econòmics

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

hucha

 La Delegació d’Alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha posat en marxa un fons solidari per a ajudar estudiants que tinguen dificultats econòmiques a continuar amb les seues classes, una “molt bona iniciativa” que va a comptar amb el recolzament del Rectorat. 

 Així ho ha assegurat el rector de la institució acadèmica valenciana, Francisco Mora, que s’ha felicitat per la sensibilitat dels alumnes amb els quals compte esta universitat. 

 El màxim responsable de la Politècnica ha comentat que es tracta d’un projecte en la línia del ‘crowdfunding’ a través del qual “qualsevol persona de la comunitat universitària pot destinar la quantitat que considere per a estudiants amb problemes econòmics sobrevinguts”. 

 En concret, la proposta de la Delegació Central d’Alumnes de la UPV és crear un fons solidari en el qualsevol persona de la comunitat universitària, independentment del col·lectiu al qual pertanya, puga col·laborar amb una xicoteta aportació econòmica –des d’un euro a la xifra que estimi– destinada a donar suport a a estudiants d’esta institució acadèmica que es vegen amb problemes o dificultats econòmiques per causes sobrevingudes o greus que dificulten el seu estudi, han detallat fonts de la UPV a Europa Press.

“UNA XICOTETA GUARDIOLA” 

 El fons part ja amb una aportació de la Delegació d’Alumnes de la UPV de 2.000 euros recaptats de determinades activitats i, segons ha assenyalat el seu responsable Inma Serrano, “s’espera que siga una xicoteta guardiola on tots puguem aportar alguna cosa”. 

 El rector –que ha realitzat estes declaracions en el marc d’una jornades organitzades per l’institut Itaca de la UPV– s’ha referit també a la reforma del sistema de beques que està desenvolupant el Govern espanyol. 

 Després de preguntar-li per l’anunci del ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, de deixar finalment en un 5,5 la nota per a optar a la gratuïtat de taxes, Francisco Mora ha comentat que “sembla que el Ministeri ha rectificat positivament” i ha afegit que, “tot i que no és la solució òptima per als rectors, és un avanç” respecte a l’esborrany inicial del decret. 

 Tot i això, el dirigent de la UPV ha puntualitzat que, personalment, no està d’acord amb este decret i ha advocat també per facilitar l’accés a les ajudes addicionals de mobilitat i sosteniment per als estudiants universitaris. 

 Alhora, ha cridat l’atenció sobre el fet que el titular de la cartera d’Educació encara no ha tancat definitivament el decret. “Hui el Consell d’Estat ha de revisar el document i esta vesprada o dilluns tindrem una informació més precisa”, ha assenyalat. 

 Per la seua banda, el director general d’Universitat de la Conselleria d’Educació, José Miguel Saval, –que també ha acudit a la jornada d’Itaca– ha puntualitzat que no creu que el Ministeri haja retrocedit en la seua posició, sinó que “ha estat treballant en diverses propostes i, fruit del diàleg amb les comunitats autònomes, s’està intentant arribar a la millor situació possible”. 

EXIGÈNCIES MÉS LAXES

 Per a Saval, la falta de recursos econòmics és el que “més deu pesar” a l’hora de redistribuir els fons i atorgar les beques i ha considerat que tant el Ministeri com totes les CA “encerten a l’apostar a fer que les exigències siguen un poc més laxes sobretot per als alumnes un altre cop ingrés a la universitat”. 

 En este sentit, ha recordat que la política de beques en la Comunitat perseguix “que cap alumne es quede fora de la universitat per raons econòmiques” i, per esta raó, “el Consell ha augmentat a dotació de beques fins a més de 16 milions d’euros”.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere