Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Campanya “Euromelanoma 2013” a Lleida / IRBLleida UdL

Notícia anterior
Notícia posterior

different-skins

En la jornada de revisió de la pell es va dur a terme en motiu de la Campanya Euromelanoma 2013 i amb l’objectiu de fer una acció directa de prevenció entre col·lectius de risc : Es varen detectar a 8 possibles càncers o precàncers de pell entre treballadors i esportistes a l’aire lliure.

 Aquests són alguns dels resultats de la tarda intensiva de revisions gratuïtes de la pell dutes a terme entre tenistes i treballadors a l’aire lliure del Club Tennis Lleida per part l’equip de la Dra. Rosa Mª Martí, dermatòloga de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), investigadora del Grup de Patologia Oncològica de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i Catedràtica de la Universitat de Lleida (UdL). En l’acció, també hi van participar 2 residents del Servei de Dermatologia de l’HUAV, com a voluntàries a la Campanya Euromelanoma 2013.

 Durant unes 5 hores, el passat dimarts 25/06 a la tarda van poder visitar 57 persones que prèviament havien considerat dubtoses algunes de les seves taques, pigues o lesions a la pell. L’activitat, organitzada a Lleida en motiu de la Campanya de Prevenció de Càncer de Pell “Euromelanoma 2013” va consistir en una revisió exhaustiva de la pell (tipus de pell, taques, nevus, entre altres) per a la identificació precoç de melanoma i altres tipus de càncer de pell en els col·lectius de risc. Segons ha indicat aquest migdia la Dra. Martí, “La jornada va ser molt exitosa, tant per l’interès en les revisions de pell de les persones que passen moltes hores a l’aire lliure – els esportistes i els treballadors , en aquest cas – com pels diagnòstics precoços que es van poder realitzar. Han estat un total de 8 possibles càncers o precàncers de pell i alguna altra lesió sospitosa”.

 En aquests casos, s’ha recomanat una nova visita amb l’especialista per a fer un millor seguiment o per a l’extirpació d’una lesió dubtosa. A més, l’equip mèdic ha aprofitat l’activitat per a conscienciar la població sobre la importància de les mesures de prevenció enfront el sol.

 La Campanya “Euromelanoma 2013” a Espanya es va iniciar el passat 22 de maig de 2013, quan diversos dermatòlegs espanyols van realitzar acció coordinada oferint durant tot dia 22 revisions de pell gratuïtes a aquella gent que ho va sol·licitar. L’acció s’emmarca en una iniciativa a nivell europeu nascuda a Bèlgica l’any 1999 i on actualment ja participen especialistes en dermatologia de 29 països d’Europa. L’Academia Española de Dermatología y Venereología (AEDV), actuant en qualitat de punt de contacte estatal de la xarxa europea Euromelanoma.

 A Catalunya, la Campanya Euromelanoma 2013 està coordinada per la Dra. Rosa Mª Martí, i pel Dr. Aram Boada, dermatòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona i Secretari de la secció catalana de l’Asociación Española de Dermatología y Venereología. Ambdós facultatius són també voluntaris durant la campanya 2013, juntament amb altres dermatòlegs.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere