Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EU-Life: una nova xarxa de deu centres de recerca en ciències de la vida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

img_72441632_1

L’objectiu de la xarxa, que està coliderada pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i l’Institut de Biotecnologia de Flandes (VIB), és fomentar l’excel·lència en la investigació que es fa a Europa i donar-li més visibilitat internacional. La presentació de l’acord va tenir lloc el 29 de maig a la capital catalana. 

 «En lloc de treballar de manera independent, volem coordinar els nostres esforços per crear valor afegit per a Europa», ha assegurat Luis Serrano, director del CRG. Així mateix, també ha explicat que entre els objectius de la nova aliança també hi ha la competitivitat internacional, la retenció i atracció de talent científic, l’establiment de normes comunes per a la contractació i la formació d’estudiants de doctorat i investigadors postdoctorals, i l’organització d’esdeveniments científics. 

 Durant la jornada de presentació, es van reunir a Barcelona una cinquantena de persones representants dels centres participants en l’associació, que van poder compartir experiències en recursos humans, finançament, transferència de tecnologia i divulgació de la ciència, entre altres temes. 

 A més del CRG i el VIB, els centres implicats són l’Institut Curie (França), l’Institut del Càncer d’Holanda (Països Baixos), el Centre Max Delbrück de Medicina Molecular o MDC Berlín-Buch (Alemanya), l’Institut Europeu d’Oncologia (Itàlia), l’Institut Gulbenkian de Ciència (Portugal), el Centre de Recerca CEMM de Medicina Molecular de l’Acadèmia de Ciències d’Àustria, el CEITEC (República Txeca) i l’Institut de Medicina Molecular de Finlàndia (Finlàndia). 

 Tots aquests centres apleguen actualment un total de 7.000 persones entre científics i personal de suport, 2.551 publicacions, 59 projectes europeus coordinats i 75 beques del Consell Europeu de Recerca. ♦

 

Per anar al Web oficial de la Xarxa EU-Life ……. CLICA AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere