EU-Life: una nova xarxa de deu centres de recerca en ciències de la vida
L’objectiu de la xarxa, que està coliderada pel Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona i l’Institut de Biotecnologia de Flandes (VIB), és fomentar l’excel·lència en la investigació que es fa a Europa i donar-li més visibilitat internacional. La presentació de l’acord va tenir lloc el 29 de maig a la capital catalana.
«En lloc de treballar de manera independent, volem coordinar els nostres esforços per crear valor afegit per a Europa», ha assegurat Luis Serrano, director del CRG. Així mateix, també ha explicat que entre els objectius de la nova aliança també hi ha la competitivitat internacional, la retenció i atracció de talent científic, l’establiment de normes comunes per a la contractació i la formació d’estudiants de doctorat i investigadors postdoctorals, i l’organització d’esdeveniments científics.
Durant la jornada de presentació, es van reunir a Barcelona una cinquantena de persones representants dels centres participants en l’associació, que van poder compartir experiències en recursos humans, finançament, transferència de tecnologia i divulgació de la ciència, entre altres temes.
A més del CRG i el VIB, els centres implicats són l’Institut Curie (França), l’Institut del Càncer d’Holanda (Països Baixos), el Centre Max Delbrück de Medicina Molecular o MDC Berlín-Buch (Alemanya), l’Institut Europeu d’Oncologia (Itàlia), l’Institut Gulbenkian de Ciència (Portugal), el Centre de Recerca CEMM de Medicina Molecular de l’Acadèmia de Ciències d’Àustria, el CEITEC (República Txeca) i l’Institut de Medicina Molecular de Finlàndia (Finlàndia).
Tots aquests centres apleguen actualment un total de 7.000 persones entre científics i personal de suport, 2.551 publicacions, 59 projectes europeus coordinats i 75 beques del Consell Europeu de Recerca. ♦
Per anar al Web oficial de la Xarxa EU-Life ……. CLICA AQUÍ