Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’Estat del Benestar centra unes jornades d’actualització didàctica / UAB

Notícia anterior
Notícia posterior

 

retallada_catalana

De l’1 al 5 de juliol, estant tenint lloc les jornades “Dictadura, democràcia i Estat del Benestar de la segona meitat del segle XX al segle XXI”, adreçades principalment a professorat de secundària.

 Aquest cicle d’actualització científica i didàctica està organitzat per l’Institut de Ciències de l’Educació i el Centre d’Estudis de l’Època Franquista i Democràtica de la Universitat autònoma de Barcelona. Tenen com a objectiu oferir una visió de conjunt sobre les causes i característiques del desplegament de l’Estat del Benestar de 1945 endavant i el seu posterior procés de desmantellament, endegat durant les darreres dècades del segle XX.

 Les jornades han començat aquest 1 de juliol amb una sessió sobre la Guerra Freda impartida per Víctor Gavin, historiador de la Universitat de Barcelona. Tot seguit, Martí Marín, professor del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la UAB, oferirà la xerrada “1945: nova correlació de forces i Estat del Benestar”.

 Durant la resta de les jornades, altres professors tant de la UAB com d’altres universitats tractaran qüestions com la realitat dels països de l’òrbita soviètica (Francisco Veiga), les polítiques assistencials del franquisme (Carme Molinero), la revolució conservadora i el neoliberalisme (Manuel Loff, Raül Digón), la visió del món de la cultura (Francesc Foguet), les fluctuacions del sistema capitalista (Enric Tello), els nous moviments sociopolítics (Xavier Domènech) o la destrucció de l’Estat del Benestar a Espanya (Vicenç Navarro).

 Aquest cicle, que té lloc a UAB Casa Convalescència (c. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona), s’inclourà dins de l’oferta de cursos de La Universitat d’Estiu de la UAB.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere