Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Consell de la Generalitat Valenciana proposarà la fusió dels instituts tecnològics perquè reduïsquen despeses i augmenten inversió en R+D

Notícia anterior
Notícia posterior

 El conseller d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat este dilluns que demà presentarà, a la Xarxa d’Instituts Tecnològics, el pla estratègic que proposa la “fusió d’alguns instituts” per a fer “una xarxa més forta, amb menys despeses i amb una major inversió en R+D”.

 Així ho ha destacat, després de presidir la firma de l’acord entre el Consell i la societat Cros Road Biotech Inversions Biotecnològiques (CRB Inverbío) per a la coinversió de projectes innovadors de base tecnològica en fase inicial a l’àmbit de la biomedicina i de les ciències de la vida.

 Buch ha afirmat que la mesura de fusió dels instituts és “una proposta i no una imposició”, ja que els instituts poden “valorar” la mesura i si no estan d’acord “elaborar un pla alternatiu”.

 Segons la seua opinió, este pla generaria “una xarxa més forta i competitiva”, perquè “reduiria les despeses en estructura, el que permetria que es poguera invertir més en R+D”.

 Així, el que interessa, segons ha afirmat, és que els instituts siguen “viables” i “garantisquen el seu èxit com a puntal de l’R+D en la Comunitat”.

FIRMA D’ACORD 

 D’altra banda, el conseller ha presidit la firma d’un acord amb la societat CRB Inverbío per a la coinversió de projectes innovadors de base tecnològica en fase inicial a l’àmbit de la biomedicina i de les ciències de la vida.

 Este conveni, per part de la Generalitat, es realitzarà a través de la Línia Venture Capital, destinada a cofinançar projectes empresarials de seed i venture capital en coinversió amb fons i societats de capital risc.

 El finançament de l’IVF sempre estarà vinculada a noves aportacions en forma de capital o préstec participatiu per part de CRB, establint-se una inversió mínima inicial per empresa de 425.000 euros.

 Buch ha manifestat que este acord permetrà “cofinançar les microempreses i Pimes innovadores de la Comunitat en les que participe CRB Inverbío, a través dels seus instruments de capital de risc per a empreses en fases inicials”.

 Alhora, ha indicat que este acord contribuirà a “impulsar projectes en biomedicina i ciències de la vida, que formen part d’este model de creixement per a la Comunitat que pretén impulsar la Generalitat”.

 Esta actuació s’emmarca a l’objectiu de fomentar la col·laboració pública i privada per posar a disposició de les empreses nous instruments de finançament que els permeten desenvolupar la seua activitat empresarial.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere