Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Pobles valencians de menys de 500 habitants acullen el teatre del projecte teatral ‘Escena Erasmus’ / UV

Notícia anterior
Notícia posterior

El projecte teatral de la Universitat de València “Escena Erasmus”, guanyador el 2011 del Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu per fomentar la identitat europea a través del teatre, i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, presenten ara un singular projecte de turisme, cultura i teatre per als pobles valencians, que ha estat possible gràcies a la Diputació de València i que porta per títol ‘Les petites Europes’.

 Aquest dilluns s’ha presentat el projecte a l’escenari de la Sala Matilde Salvador, del Centre Cultural La Nau, en una roda de premsa que ha comptat amb les intervencions d’Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València; Antoni Tordera, director artístic del projecte “Les Petites Europes”; Antonio Lis, director de Gestió Cultural i Museística de la Diputació de València i el director de l’espectacle Panchi Vivó. 

 Segons que han explicat els responsables, un total de 15 estudiants universitaris de 12 ciutats europees representaran l’espectacle teatral i musical Els viatgers (Somni d’una nit d’Europa), a municipis de menys de menys de 500 habitants, del 2 al 16 de juliol. Entre altres visitaran Sot de Chera, Aras de los Olmos, Petrés, Otos i Sellent L’objectiu d’aquesta gira és que aquests pobles, les petites Europes, acullen l’esdeveniment i en gaudisquen, i alhora que els viatgers –estudiants que integren el grup Escena Erasmus de la Universitat de València- coneguen la cultura valenciana a municipis d’àmbit rural. El teatre com a moment central, i els Erasmus, a través de la seua experiència i de les xarxes socials, com a pont entre aquestes petites Europes valencianes i les dotze ciutats europees de les quals procedeixen els actors i artistes.

 El dia 2 de juliol s’estrena l’espectacle al Claustre del Centre Cultural La Nau, a les 22.30 hores, i a partir d’ací comença la gira que acabarà a Gandia, el proper dia 16 de juliol. L’entrada a l’espectacle de demà és lliure amb invitació, que es pot arreplegar una hora abans de l’inici de l’obra a la consergeria de l’edifici. A més les famílies dels estudiants de les diferents ciutats europees podran veure l’espectacle en directe perquè es retransmet a la Televisió de la Universitat de València http://mediauni.uv.es/tv 

 En la conferència de premsa s’ha pogut veure una de les escenes d’aquest espectacle teatral i musical, constituït per peces breus del teatre europeu i popular, juntament amb cançons europees interpretades en directe, el títol del qual, Els viatgers (Somni d’una nit d’Europa), fa l’ullet a l’obra de William Shakespeare. En concret, s’ha pogut veure un espectacle burlesc, basat en la Lisístrata, d’Aristòfanes, en el qual les dones proposen una vaga sexual no per evitar la guerra, com plantejava l’autor grec, sinó com a condició per eixir de la crisi.

 Cal destacar que, a més de teatre, s’han programat debats i activitats complementàries de caràcter divers (intergeneracionals, gastronòmiques, artístiques…), i en algunes localitats els estudiants s’allotjaran a cases dels vilatans.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere