Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València contracta un investigador al qual se li havia retingut la beca per un deute de la universitat amb l’Ajuntament

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior


 La Universitat de València (UV) va a contractar “immediatament” un jove al qual l’Ajuntament de València havia concedit una beca d’investigació per a treballar en esta facultat però que ha estat retinguda a causa d’un deute que la institució acadèmica manté amb la corporació municipal. 

 Així ho han explicat fonts de la UV, que han detallat que la contractació es portarà a terme “en les mateixes condicions” en què se n’anava a desenvolupar amb la concessió de l’ajuda. 

 Segons relata el mateix investigador, Emilio P., a ‘Levante-EMV’, l’Ajuntament de València li va concedir la beca Carmen i Severo Ochoa 2012-2013 en la modalitat de ‘Foment de l’activitat investigadora’ per a desenvolupar la seua tasca a la Universitat de València. 

 Perquè la universitat poguera formalitzar el contracte, l’Ajuntament havia d’abonar a la institució educativa 24.040 euros bruts però, tot i això, sis mesos després que el jove acceptarà la beca encara no s’han rebut els diners perquè, segons un document del Servici d’Emissions i Recaptació de l’Ajuntament de València, la UV és deutora del consistori per la qual cosa “procedix la compensació d’ofici del crèdit reconegut amb el deute”. 

 Fonts de la Regidoria d’Educació esmentades pel rotatiu asseguren que l’edil del ram, Emilio del Toro, s’ha mostrat “sorprès” davant del que ha passat i ha mostrat la seua disposició a estudiar el cas per a solucionar-ho. 

“PRÀCTICA NORMAL ENTRE ADMINISTRACIONS” 

 Per la seua banda, un portaveu de la Universitat ha assenyalat que compensar els deutes d’esta manera és “una pràctica normal” entre administracions públiques però han incidit que el problema en este cas és “que ha afectat un tercer”. 

 Per esta raó, la UV comprèn que la corporació local es cobre el deute de 24.000 euros –motivada per una llicència d’obres, han comentat– però, amb la finalitat que no hi haja perjudici per a l’investigador becat– hui mateix ha donat ordre al departament de Recursos Humans perquè inicie els tràmits necessaris per a fer la contractació d’este jove “en les mateixes condicions que estava previst”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere