La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XIXè Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General
La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XIXè Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, amb la col·laboració d’Edicions Bromera. Aquest guardó de 12.000 euros, el qual inclou la publicació del manuscrit, té la finalitat d’estimular la creació i difusió d’obres que, amb un llenguatge entenedor, posen a l’abast del públic general i dels estudiants preuniversitaris els avanços científics i tecnològics alhora que la divulgació d’aspectes interessants de les diverses branques del saber.
L’obra guanyadora serà coeditada per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València dins la col·lecció Sense Fronteres.
El termini de presentació d’originals finalitza el pròxim 12 de setembre de 2013. Les persones interessades en participar-hi hauran de trametre les seues obres al Registre de la Universitat de València (Blasco Ibáñez, 13. 46010 València) adreçats a la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València.
Poden optar a aquest premi els assajos originals i inèdits de difusió popular del coneixement científic i tecnològic escrits en valencià, o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, castellà, anglès o francès, amb una extensió entre 100 i 200 pàgines DIN A4, mecanografiades a dos espais per una sola cara. Cal adjuntar una còpia en suport informàtic i fer constar en la portada la llegenda «Opta al Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General 2013». Els títols dels textos presentats es publicaran al web www.uv.es/cdciencia.
El guardó serà atorgat, juntament amb el trofeu dissenyat per Manuel Boix, la nit del 8 de novembre de 2013 durant el transcurs del sopar literari Premis Literaris Ciutat d’Alzira, els quals arriben enguany al seu 25 aniversari.
Els investigadors Susanna C. Manrubia i Damián H. Zanette van guanyar el XVIIIè Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General de la Universitat de València amb l’assaig ‘Gens i genealogies’. Sobre la nostra herència cultural i biològica, obra disponible a les llibreries. Aquest text reflexiona sobre els nostres trets culturals i biològics amb l’ànim de comprendre com apareixen determinades regularitats alhora que desfer alguns mites sobre la rellevància de la nostra herència.♦