Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UdG deixarà de convidar membres de la Corona espanyola als seus actes / Geli, rectora de la UdG: “Entrar en precisions polítiques no és el paper del claustre”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El claustre de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat que es deixi de convidar membres de la Corona espanyola als actes institucionals que organitza. La proposta, feta per membres del PAS, s’ha aprovat per només dos vots de marge i amb poc recolzament per part del professorat. L’acord incloïa inicialment un punt que demanava que membres de la UdG tampoc participessin a cap acte on assistissin representants de la monarquia. Finalment, aquest punt s’ha retirat. Per contra, el claustre ha tombat la proposta dels estudiants que volien declarar persona non grata el ministre d’Educació, José Ignacio Wert. Tampoc ha prosperat la proposta de practicar la sobirania fiscal.

 

Anna Maria Geli, rectora de la UdG: “Entrar en precisions polítiques no és el paper del claustre”

 La rectora de la Universitat de Girona, Anna Maria Geli, ha lamentat que el claustre s’hagi pronunciat sobre aspectes que no són de la vida acadèmica. Aquest divendres, per només dos vots de diferència, la UdG ha aprovat deixar de convidar membres de la Corona a cap dels seus actes. Geli ha mostrat respecte per la decisió però també ha advertit que el claustre no és l’espai per debatre aquests assumptes. “Entrar en precisions polítiques no és el paper del claustre”, ha dit. La rectora també ha lamentat els recursos que s’han esmerçat en la celebració de les dues sessions, l’ordinària de dimarts i l’extraordinària d’avui. Segons calcula, la universitat s’ha gastat entre 6.000 i 7.000 euros.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere