Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Vall d’Hebron de Barcelona inaugura un espai exclusiu per a la recerca clínica

Notícia anterior
Notícia posterior

 El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), líder internacional en la realització d’assaigs clínics, ha inaugurat avui un espai exclusiu de 625m2 per a la Unitat de Suport a la Recerca Clínica (USIC). Situades a la planta 13 de l’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron  (HUVH), les noves instal·lacions serviran per donar suport assistencial al  desenvolupament de la recerca clínica mitjançant set consultoris,  recolzament d’infermeria i un laboratori de processament de mostres. A la  vegada, seran la seu de l’Academic Research Organisation (ARO), que donarà suport en aspectes metodològics, reguladors, de gestió i control de qualitat  i estadístics.

 A l’acte de la inauguració han assistit Antoni Andreu, director de l’Instituto  de Salud Carlos III (ISCIII), Mercedes Alfaro, directora del Instituto de  Información Sanitaria del Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad,  Roser Fernández, secretària general del Departament de Salut, i Gabriel  Capellà, responsable de Recerca i Innovació, a més de les principals autoritats de l’Hospital i del VHIR, els representants del patronat de l’Institut  i una destacada presència de les companyies farmacèutiques internacionals.

 Mentre que a Europa el nombre d’assaigs clínics concedits s’ha reduït en un 25-30% de mitjana, al VHIR no només s’han mantingut, sinó que han  incrementat lleugerament. Actualment, a Vall d’Hebron hi ha prop de 600 assaigs clínics en curs.

 La USIC podrà acollir uns 350 assaigs i entre 750 i 1.000 pacients per any. L’espai de la planta 13, dedicada a assaigs clínics de Fase II, III i IV, ajudarà a mantenir al VHIR entre els centres líders internacionals, una  posició que ha permès a l’hospital i el seu institut de recerca signar importants acords preferencials amb els principals referents farmacèutics mundials, com ara Pfizer, Sanofi, Bristol-Myers Squibb i Quintiles.

 Aquestes instal·lacions, dedicades exclusivament a la recerca clínica, ajudaran a què els investigadors puguin disposar d’un espai per a consultes externes i atenció al pacient que els permetrà la gestió dels protocols de recerca clínica d’una manera més àgil, fiable i eficient. A més, els investigadors tenen a la seva disposició un laboratori de processament de les mostres, un espai dedicat a la monitorització dels assaigs i un espai específic dedicat a arxivar la documentació dels estudis que es realitzaran a la USIC.

 D’aquesta manera es gestionarà de manera centralitzada la realització dels  projectes de recerca clínica, no només d’aquells que ja són líders, sinó de les àrees de recerca que estan creixent i que trobaran en aquesta infraestructura un suport fonamental per consolidar-se en el futur. Accions tan simples com un control analític, que fins ara es feien en altres zones de l’hospital, es centralitzaran en un sol espai i estalviarà temps i esforç als investigadors.

 El projecte de construcció d’un espai dedicat a la recerca i els assaigs clínics va néixer a finals de 2009, i les obres es van iniciar a octubre de 2011. Des de principis de 2013 va començar a treballar el personal de suport de la USIC i en els propers dies començarà l’activitat de suport assistencial i d’infermeria.

 L’ISCIII, a través dels Fons FEDER, va aportar 930.000 euros a la remodelació de la Planta 13, mentre que el Ministerio de Sanidad, Política Social e Igualdad va aportar 218.500 euros i el CAIBER 85.000.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere