Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona llança el nou grau d’Empresa Internacional, que s’impartirà íntegrament en anglès

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 economiaiempresa

 El curs 2013-2014 començarà el nou grau de la UB d’Empresa Internacional o “International Business”, que s’impartirà íntegrament en anglès. Una de les principals novetats d’aquest grau és que el pla d’estudis està dissenyat de manera que l’alumnat pugui obtenir en quatre anys aquesta titulació de grau més un màster en una universitat d’algun altre país europeu. Així, aquest grau serà molt més compatible amb l’espai europeu d’educació superior, atès que a la majoria de països europeus els graus són de tres anys.

 La UB firmarà acords amb diverses universitats europees que tinguin uns estudis especialment adients per completar la formació del grau d’Empresa Internacional. Des de la Facultat d’Economia i Empresa es promourà que els estudiants facin aquests màsters i es vetllarà perquè cadascun d’ells triï el programa més adequat als seus interessos. L’alumnat que no segueixi aquesta via podrà acabar el grau amb un semestre de pràctiques en una empresa que tingui una forta vessant internacionalitzadora i amb assignatures optatives a la UB, encara que des de la Facultat s’incentivarà com a fórmula prioritària el màster en una universitat europea.

 El nou grau, del qual s’ofereixen vuitanta places, s’insereix en una llarga tradició de la Facultat d’Economia i Empresa, que ja va impartir un títol propi d’Empresa Internacional entre el 1996 i el 2005. Serà el primer grau de la UB que es fa íntegrament en anglès, la qual cosa forma part de l’estratègia de la Facultat per utilitzar la llengua anglesa com a idioma de docència. Actualment, el grau d’Administració i Direcció d’Empreses (ADE) també té una línia en anglès, que facilita, d’una banda, l’acollida d’alumnat internacional, i d’altra banda, permet formar graduats catalans amb plena competència en anglès. Així mateix, el màster d’Economia també s’imparteix completament en anglès, i una seixantena de grups d’alumnes dels diversos graus que s’imparteixen al centre fan la docència en aquesta llengua (per exemple, els cursos tercer i quart del grau d’Economia es poden fer íntegrament en anglès). Això és possible gràcies a l’existència d’una generació de professorat ja habituada a integrar l’anglès en la docència i la recerca, a més de la creixent presència a la Facultat de professorat visitant procedent d’altres països.

 El grau d’Empresa Internacional, una titulació força comuna a Europa —sobretot als països anglosaxons i nòrdics—, inclou matèries com ara l’anglès per a negocis i classes d’un segon idioma per ser usat també en el món empresarial, una oferta adreçada especialment a un tipus d’alumnat amb inquietuds per treballar en diversos països i cultures. Per a aquest segon idioma, es podrà escollir entre francès, italià, alemany i mandarí. Les classes de mandarí les organitzarà l’Institut Confuci de Barcelona, creat a través d’un acord entre la UB, l’Institut Confuci de Hanban, a la Xina, la UAB i la Casa Àsia.

 A més d’assignatures obligatòries com ara Matemàtiques, Microeconomia i Macroeconomia, o Comptabilitat, el grau ofereix un conjunt de matèries amb un enfocament internacional. Així, hi ha assignatures de Tècniques de Comunicació Intercultural, Fiscalitat Internacional, Comptabilitat Financera Internacional, o Màrqueting Internacional, entre moltes altres. A tercer curs hi ha la possibilitat de fer pràctiques en empreses com a assignatura optativa. Des de la Facultat s’apunta que es procurarà adaptar-se al cas de cada estudiant. Per exemple, hi pot haver estudiants que vulguin simultaniejar l’any de màster en una universitat estrangera amb pràctiques en alguna empresa d’aquell país. Pel que fa a les sortides professionals, està previst que els titulats en Empresa Internacional puguin desenvolupar la seva activitat en empreses exportadores, multinacionals, entitats públiques que treballen en la promoció econòmica i comercial, i en organitzacions no governamentals dedicades a la cooperació internacional.

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere