Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Càtedra ETHOS URL i l’IEE presenten la primera formació especialitzada en ètica i ecologia emocional per a les organitzacions i persones emprenedores

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Càtedra ETHOS de la Universitat Ramon Llull (Càtedra Ethos URL) i l’Institut d’Ecologia Emocional (IEE de Fundació Àmbit) llancen un Executive Advanced Programme: Organitzacions Ètiques i Emocionalment Ecològiques, un model propi de gestió que planteja un paral·lelisme amb la gestió mediambiental i una forma d’entendre les emocions que té present dos valors clau: la responsabilitat i la consciència de l’impacte global que la seva gestió té dins l’ecosistema humà.

 Barcelona, 10 de juliol de 2013. Gràcies al know-how de la Càtedra ETHOS en el camp de l’ètica aplicada a les organitzacions i al de l’Institut d’Ecologia Emocional en l’àmbit de la gestió emocional, aquestes dues entitats sense ànim de lucre han creat el primer programa que capacita els professionals perquè dissenyin, promoguin i liderin dins de les organitzacions bones pràctiques per aconseguir organitzacions emocionalment ecològiques i ètiques (OEEE), a fi i efecte d’incidir positivament en la metamorfosi cap a organitzacions responsables a nivell econòmic, ètic, emocional i mediambiental.

 Per aconseguir aquest objectiu dins l’organització cal un treball de creixement i millora personal. És per això que aquest programa capacita per promoure entorns laborals en què les persones puguin créixer personal i professionalment, amb espais on sigui possible l’excel·lència i la qualitat ètica i emocional.

 Aquest Executive Advanced Programme va dirigit als professionals que formen part d’equips de direcció, especialistes i tècnics que treballen amb persones dins de les organitzacions i que trien treballar la qualitat emocional com a factor clau en les mateixes; a professionals vinculats amb l’exercici de l’educació, la formació, la pedagogia i el treball amb equips i grups; a agents de canvi i de relació situats en punts clau dins de l’organització; a professionals de la salut que treballen en la prevenció de riscos laborals i en matèria psicosocial; i a polítics i activistes socials que liderin propostes de millora per a la comunitat.

 

No hi ha futur sense ètica

 Ambdues institucions, sabedores que comparteixen molts valors, són conscients de la necessitat d’incentivar la reflexió i l’aplicació de l’ètica al món de les organitzacions i de les persones. ETHOS i l’IEE estan convençudes que l’òptim desenvolupament de les organitzacions i la seva qualitat depèn, sobretot, de les persones i del potencial humà que hi ha en elles. El clima emocional i la competència de les mateixes estan íntimament relacionats amb el respecte als principis de la persona i el cultiu de determinats valors. És per això que a l’Executive Advanced Programme es treballen sistemàticament els pilars d’una organització ètica i emocionalment ecològica sense oblidar el paper creador i molt participatiu per part dels alumnes.

 Així, amb aquesta proposta creativa i avantguardista que dóna resposta al repte actual de les organitzacions, ETHOS i l’IEE desitgen correspondre a la crida dels temps que vivim, donant un pas més enllà de la teoria de la Responsabilitat Social Corporativa: les bones pràctiques permetran crear organitzacions ètiques i emocionalment ecològiques que proposem siguin el relleu dels models actuals.

 

Ramon Llull Journal of Applied Ethics

 El millor treball final de l’Executive Advanced Programme, que consisteix en l’elaboració d’una Guia de Bones Pràctiques Emocionals i Ètiques aplicades a una organització en concret es publicarà en el Ramon Llull Journal of Applied Ethics de la Càtedra ETHOS Ramon Llull, la primera revista nacional íntegrament escrita en anglès que inclou textos d’ètica aplicada tant a les professions com a les organitzacions i que s’edita anualment tant en format escrit com digital.♦

 

Per veure el PROGRAMA del curs ……… CLICA AQUÍ

 

Notícia anterior
Notícia posterior

One thought on “La Càtedra ETHOS URL i l’IEE presenten la primera formació especialitzada en ètica i ecologia emocional per a les organitzacions i persones emprenedores

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere