Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Congrés d’art organitzat per la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València celebra el I Congrés Nacional d’Investigadors en Art, els dies 11 i 12 de juliol del 2013.

 Organitzat per l’Associació Nacional d’Investigadors en Arts Visuals (ANIAV) i amb el títol “L’art necessari. La investigació artística en un context de crisi”, el congrés aborda la situació de crisi generalitzada en la societat actual en l’àmbit de l’art, i posa en comú les posicions i propostes que estan sorgint com a resposta a aquesta situació.

 El congrés compta amb la participació de més de 180 comunicadors en l’àmbit nacional i internacional, i s’estructura entorn de quatre grans àrees d’investigació que contenen les pràctiques, les teories, la gestió i la restauració i, finalment, els treballs que reflexionen sobre la mateixa investigació artística.

 La conferència inaugural és a càrrec de Juan Martí Prada, professor en la Facultat de Ciències Socials de la Comunicació de la Universitat de Cadis i autor dels llibres: La apropiación posmoderna. Arte, práctica apropiacionista y teoría de la PosmodernidadLas nuevas condiciones del arte contemporáneoPrácticas artísticas e Internet en la época de las redes sociales, i Otro tiempo para el arte. Cuestiones y comentarios sobre el arte actual.

 També es presenta el llibre Arte: Diccionario Ilustrado, de Juan Fernando de la Iglesia, on 90 artistes espanyols han contestat a la mateixa pregunta “Què és l’art?”, acompanyant la seua resposta amb imatges d’obres recents.

 L’Associació Nacional d’Investigadors en Arts Visuals (ANIAV) és una associació formada per artistes; investigadors acadèmics i independents; estudiants de postgrau, de màster i de doctorat, i becaris d’investigació. El president de la Junta Directiva és Emilio Martínez i el vicepresident és Elías Pérez, tots dos professors del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts de la UPV.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere