Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Creada una càtedra d’empresa amb Syngenta per a la innovació i millora de les bones pràctiques fitosanitàries

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La formació, la recerca, la transferència de coneixements i la divulgació de l’activitat investigadora en l’àmbit de la sanitat vegetal són els eixos de la nova càtedra d’empresa, creada arran de l’acord signat l’11 de juliol entre la UPC i la multinacional Syngenta a Castelldefels.

 La Càtedra Syngenta-UPC d’Innovació i Millora de les Bones Pràctiques Fitosanitàries s’ha creat el dia, 11 de juliol, a Castelldefels, arran de l’acord signat entre el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya • BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, i Sergio Dedominici, director general de Syngenta Iberia, una de les empreses líders al món en el desenvolupament de tecnologies i solucions aplicades del sector agrícola.

 La nova càtedra d’empresa consolida la col·laboració entre Syngenta i la UPC, especialment a través de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB), en activitats d’R+D+I i de transferència de resultats en el camp de les tecnologies per a la millora de la qualitat dels cultius, basades en l’aplicació adequada de productes fitosanitaris.

 Un exemple d’aquesta relació és un projecte d’investigació per a la millora de les aplicacions de productes fitosanitaris en el cultiu de pebrot en hivernacle a Almeria. Aquest projecte s’emmarca en un conveni de col·laboració entre els impulsors de la càtedra, que abasta aspectes com ara la reducció de la contaminació i el risc per a l’operari així com el desenvolupament de tècniques o tecnologies alternatives per determinar el volum més eficient d’aplicació dels productes fitosanitaris, aconseguint aplicacions més òptimes.

 Dirigida pel professor Emilio Gil, del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC, la nova càtedra té seu a l’ESAB, al Campus del Baix Llobregat, ubicat a Castelldefels (Barcelona). En el decurs de l’acte de la seva creació, que ha tingut lloc a l’ESAB, Emilio Gil ha impartit la conferència titulada Relació universitat-empresa: benefici mutu per a una agricultura sostenible en un nou marc comunitari.

 Des de el seu inici, la Càtedra Syngenta-UPC promourà la formació a través de la participació en diferents programes de la Universitat (com ara postgraus, assignatures de lliure elecció i activitats complementàries a estudis de grau i màster) i la col·laboració també incidirà en els plans formatius de la companyia Syngenta. Està previst que la Càtedra pugui impulsar beques predoctorals i postdoctorals, convenis de cooperació educativa i premis a projectes de fi de carrera.

 De fet, la Càtedra té un àmbit d’actuació transversal entre les unitats de la UPC que incideixen en la innovació i en la millora de les bones pràctiques fitosanitàries, tenint en compte criteris de sostenibilitat.

 Pel que fa a la recerca, impulsarà la presentació conjunta en projectes d’investigació en els àmbits català, espanyol i europeu, així com el desenvolupament de línies de recerca conjunta. També promourà l’elaboració de treballs de recerca i d’estudis tècnics per a la millora de productes tecnològics en el camp dels productes fitosanitaris i la seva aplicació, així com d’estudis ambientals i de sostenibilitat en aquells aspectes que representin una problemàtica per a l’empresa. Les activitats de recerca inclouran la promoció de tesis doctorals i també l’organització de trobades d’experts sobre temes d’interès.

 La nova càtedra d’empresa també afavorirà la transferència de coneixements sobre els resultats de la recerca, donant-los valor mitjançant patents o l’aplicació directa dels resultats al mercat, i difonent-los a través de publicacions en qualsevol suport i de jornades de divulgació tecnològica.

 

Sobre Syngenta

 Syngenta és una de las companyies líders mundials al sector agrícola amb més de 27.000 treballadors a més de 90 països, que treballen amb un mateix propòsit: incorporar a la vida el potencial de les plantes. A través de la recerca i el desenvolupament tecnològic, des d’una perspectiva global per a cada cultiu, i d’acord amb el compromís amb clients de tot el món, contribueix a incrementar la productivitat dels cultius, a protegir el medi ambient i a millorar la salut i la qualitat de vida.

 

Sobre la UPC

 És una institució pública de recerca i d’educació superior en els àmbits de l’enginyeria, l’arquitectura i les ciències, i és una de les universitats politècniques líders d’Europa. La UPC forma gairebé 30.000 estudiants de grau. Cada any titula 5.000 estudiants de grau i màster i uns 270 doctors i doctores. És una de les primeres universitats europees en transferència tecnològica i és capdavantera a l’Estat en patents registrades i en creació d’spin-offs. La UPC manté actualment convenis de col·laboració amb més de 2.000 empreses. El 2011 va ingressar 78 milions d’euros per activitats d’R+D+I i transferència tecnològica.

 Amb 8 campus territorials a Catalunya i amb presència a 130 països dels cinc continents, la UPC està reconeguda pel Ministeri d’Educació com a Campus d’Excel·lència Internacional pels seus projectes Barcelona Knowledge Campus i el Campus Energia.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere