Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Concrecions de la nova “Normativa de la Matèria Transversal de la Universitat de Lleida”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 universitat_de_lleida

 El Consell de Govern del 26 de juny de 2013 va aprovà la nova “Normativa de la Matèria Transversal de la Universitat de Lleida”, que suposa un canvi significatiu en l’estructuració de la matèria transversal en la nostra universitat. Amb l’objectiu de reforçar matèria transversal com un element diferenciador del model docent de la UdL i, per tant, se reestructura per donar-li més entitat en la formació integral de l’estudiant.

 Per tal d’aconseguir-ho, la matèria transversal es divideix en dos grans àmbits: la formació estratègica transversal i la formació bàsica transversal

 La primera, la formació estratègica transversal, està configurada per un grup de propostes directament gestionades pels vicerectorats amb competències sobre docència i pels centres, i es centra en àmbits de coneixements i capacitats que es consideren substantius per enfortir la vostra formació integral i la vostra capacitat d’ocupabilitat, el que permet tenir més capacitats i habilitats per inserir-se amb més garanties en el mercat laboral.

 Aquestes propostes de formació estratègica transversal, que compten amb 3 crèdits ECTS de càrrega i que podeu matricular directament en cadascuna de les vostres facultats o escoles, seran activitats docents presencials en format de seminaris o de cicles de conferències -de com a màxim d’una setmana lectiva de durada i de sessions d’hora i mitja-. A més, podeu fer 1 o 2 d’aquestes propostes -ja que la matèria transversal té 6 crèdits ECTS en total, i cadascuna d’elles té tres-. Aquest curs 2013-14 oferirem aquestes quatre propostes:

L’emprenedoria i l’entorn professional (l’objectiu és mostrar les possibilitats que l’emprenedoria pot tenir per construir-se el seu propi camí laboral, o per inserir-se en el mercat laboral existent, a més fer evident el paper que en determinats espais tenen els col·legis professionals).

El pensament científic (l’objectiu és oferir a l’estudiant les bases generals del coneixement científic, i aportar eines i capacitats per entendre i interpretar les complexes relacions entre la ciència i la societat -el paper de la ciència en el desenvolupament humà, l’ètica i la ciència, els límits de la ciència, la dependència de la ciència del finançament públic i privat i les seves implicacions, les relacions entre el món empresarial i la ciència…-).

Les TIC’s i les noves plataformes tecnològiques (l’objectiu és conèixer les potencialitats que les tecnologies de la informació i la comunicació, les noves plataformes tecnològiques i les xarxes socials ofereixen per buscar oportunitats laborals, crear-ne de noves, o per donar-se a conèixer en els diferents espais laborals).

La comunicació i expressió escrita i oral (l’objectiu és mostrar les eines i les formes de comunicar-se i de comunicar en la societat actual, i les seves possibilitats en relació al mercat laboral –com presentar-se davant d’un potencial feina, elaborar un currículum, enfortir la capacitat dialèctica i d’expressió en entorns laborals…).

 

 La segona, la formació bàsica transversal, inclou aquelles propostes d’interès formatiu per l’estudiant que desenvolupen els diversos serveis i unitats de la UdL com són: les activitats culturals i esportives; la Universitat d’Estiu; les accions relacionades amb la qüestió de gènere; les activitats de cooperació; les activitats que propicien l’adquisició de competències informacionals -és a dir, recursos bibliogràfics i de recerca de documentació-; la participació en congressos, simpòsiums i jornades organitzades a la UdL; així com, la representació i la participació estudiantil. Totes aquests propostes podran tenir entre 1 i 3 crèdits ECTS -excepte els congressos, simpòsium i jornades que tindran entre 1 i 2 crèdits, depenent de la durada i de si hi ha prova d’avaluació-. El llistat amb les propostes de formació bàsica transversal l’aprovarem al mes de setembre.

 Depenent dels diferents plans d’estudis, podreu escollir entre aquestes propostes (tant les estratègiques com les bàsiques) fins a fer 6 crèdits de matèria transversal.

 D’altra banda, cal assenyalar que la formació en llengües estrangeres, per la seva especificitat legal i organitzativa, tindrà la seva pròpia normativa i no s’inclou en aquesta a partir d’ara en la normativa de la matèria transversal.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere