Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Specialisterne inicia la seva activitat a ESADECREAPOLIS per ajudar a crear ocupació per a persones amb autisme / ESADE

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Specialisterne ofereix formació i oportunitats de treball d’alt valor afegit dins del sector de les tecnologies de la informació per a persones amb trastorns de l’espectre autista.

 Specialisterne, SL, l’empresa social encarregada d’implementar el model Specialisterne a l’Estat espanyol, ha començat la seva activitat després de més d’un any de preparació. Amb base al centre internacional d’innovació ESADECREAPOLIS, l’activitat de Specialisterne consisteix a avaluar, formar i proporcionar treballs d’alt valor afegit a persones amb autisme i síndrome d’Asperger.

 Per fer-ho, disposarà de tot el coneixement i l’experiència de la Specialist People Foundation de Dinamarca i d’altres països (Estats Units, Regne Unit, Irlanda, Islàndia, Suïssa, Àustria, Alemanya i Noruega), obtinguts al llarg dels darrers nou anys.

 A Specialisterne, grups de persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA) seguiran un curs de tres a cinc mesos en habilitats socials i en tecnologies de la informació (TI), que inclouran pràctiques en empreses. Després d’aquest període, Specialisterne proporcionarà, a la majoria d’elles, oportunitats d’ocupació com a consultors de TI o d’altres tasques relacionades segons les seves capacitats.

 Així doncs, Specialisterne ofereix oportunitats laborals i una carrera professional sostenible a persones que normalment són excloses del mercat laboral a causa de la seva “discapacitat”, malgrat el seu alt nivell de rendiment i les capacitats que tenen, que són especialment adequades per a determinats treballs.

 En el cas de persones amb TEA d’alt funcionament, les mancances en habilitats socials i de comunicació poden anar acompanyades de grans aptituds matemàtiques i tecnològiques; una capacitat de concentració excel·lent; una gran memòria i capacitat d’anàlisi visual, i una gran honestedat, perseverança i consistència en tasques repetitives.

 L’objectiu de la Specialist People Foundation, l’organització sense finalitat de lucre que difon el model Specialisterne a tot el món, és crear un milió de llocs de treball arreu del món per a persones amb TEA o trastorns similars.

 

El primer curs, el setembre de 2013

 Specialisterne ja ha iniciat el procés de selecció d’alumnes, i el primer curs per a aquestes persones amb TEA començarà el proper mes de setembre a Sant Cugat. Per a l’any 2014, l’objectiu de Specialisterne és formar més de 40 persones i iniciar les operacions a Madrid i, partir d’aquí, incrementar el nombre de persones formades i la presència geogràfica els propers anys.

 El curs o programa d’avaluació i formació està dissenyat per proporcionar habilitats socials i de TI, i ajudar a aprofitar les capacitats especials de les persones amb TEA, perquè puguin fer treballs amb alt valor afegit per als clients de Specialisterne.

 “Estem molt satisfets que s’hagi iniciat aquesta activitat a l’Estat espanyol, seguint un model tan provat com el de Specialisterne”, ha declarat Ramon Bernat, CEO de Specialisterne a Espanya. “El nostre objectiu en tres anys és crear una empresa social sostenible i que doni feina a més de cent persones amb TEA d’alt funcionament.”

 Specialisterne se centra especialment en les persones amb TEA. Els TEA són trastorns del desenvolupament que afecten la capacitat de comunicació i d’interacció amb els altres, entre d’altres coses. L’autisme es caracteritza per un conjunt determinat de comportaments que afecten els individus en graus i formes diferents, i d’aquí que s’empri el terme espectre.

 El nombre de persones amb autisme creix a un ritme ràpid. Els últims estudis de prevalença dels US Centers for Disease Control and Prevention indiquen ja que 1 de cada 88 persones pateix algun tipus de TEA.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere