Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El Campus Ítaca ret homenatge a Andreu Alfaro a l’acte de cloenda / Universitat Autònoma de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El proper dijous, 18 de juliol, tindrà lloc l’acte de cloenda del Campus Ítaca, que enguany ha arribat a la desena edició. A l’acte, a més de les presentacions de projectes dels estudiants i de les intervencions institucionals, es retrà homenatge a l’escultor Andreu Alfaro, autor de les columnes de la Universitat Autònoma de Barcelona, que va morir el mes de desembre passat. Les columnes són un dels espais protagonistes del Campus Ítaca, on els estudiants fan pràctiques de trigonometria per mesurar l’alçada del monument.

 Intervindran a l’acte Ferran Sancho, rector de la UAB; Montserrat Antón, directora de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB; Moisés Amorós, president de la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB; Núria Gorgorió, degana de la Facultat de Ciències de l’Educació; Teresa Pijoan, directora general d’Educació Secundària i Batxillerat de la Generalitat; i Christiane Guerao, coordinadora del Campus Ítaca.

 Aquesta setmana, doncs, es realitzen les darreres activitats del Campus Ítaca d’enguany, que ha portat a fer estades a la UAB 432 alumnes procedents de 55 instituts del Vallès Occidental i de l’Oriental, del Baix Llobregat, de l’Alt Penedès, del Bages i del Berguedà.

 Durant els nous dies que passen al campus, entre les 9 h i les 18 h, els estudiants realitzen diferents activitats tutelats per docents de la Universitat. Treballen en la resolució de problemes, discuteixen sobre temes que els afecten i conviuen amb companys d’entorns socials diversos. L’objectiu és animar els alumnes a continuar estudiant després de l’ensenyament secundari obligatori. Per això, el programa es dirigeix a estudiants amb bones capacitats acadèmiques que, pel seu entorn social o familiar, potser no sempre se senten atrets per l’opció de seguir estudiant.

 El Campus Ítaca fa un seguiment del recorregut posterior dels seus participants. Aproximadament el 99% dels participants termina l’educació obligatòria satisfactòriament i el 96% segueix estudiant (el 15% a cicles formatius de grau mig i el 81% al batxillerat). Pel que fa a l’educació superior, hi accedeix un 67% i, concretament, el 51% es decanta pels estudis universitaris.

 Aquesta activitat està organitzada per l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i per la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB amb el patrocini de Banco Santander. El Campus Ítaca implica també un nodrit col·lectiu de persones de diferents serveis, departaments i facultats. Des del 2004, han passat per aquesta experiència més de 3.000 alumnes.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari


Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere