Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Ocupació per a joves universitaris / Universitat Politècnica de València

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La UPV s’incorpora al programa Academy Cube, una iniciativa impulsada pel grup SAP per a formar joves talents europeus en l’àrea de les TIC.

 La Universitat Politècnica de València s’ha convertit en la primera universitat espanyola que s’incorpora al programa Academy Cube, una iniciativa impulsada per un grup de multinacionals, liderat per la companyia alemanya de programari SAP, per a formar joves talents europeus en àrees de tecnologies de la informació.

 Academy Cube és una plataforma d’aprenentatge electrònic (e-learning) que dóna l’oportunitat als joves d’adquirir les competències que necessiten per a desenvolupar una carrera en l’àrea de les TIC. Els principals destinataris d’aquest projecte formatiu són estudiants i titulats universitaris en les branques de Ciències, Tecnologies, Enginyeries i Matemàtiques dels països del sud d’Europa que estiguen cercant treball.

 Amb aquesta iniciativa, que compta amb el suport de la Comissió Europea, es pretén donar resposta, d’una banda, a les necessitats de les empreses, que calculen en 900.000 els nous llocs de treball que el sector generarà a Europa per al 2015 i, d’altra banda, ajudar a reduir l’alt grau de desocupació juvenil, que afecta especialment els països del sud d’Europa.

 El rector de la UPV, Francisco Mora, ha expressat satisfacció per la signatura d’aquest acord que permetrà seleccionar joves talents d’aquesta institució acadèmica, i ha destacat que a través d’aquest projecte es conformà un grup selecte d’unes deu universitats europees i uns 10.000 estudiants de tot Europa. Es tracta d’un programa únic per a ajudar les titulacions d’Informàtica, Telecomunicacions i Industrials, i donar noves oportunitats als joves amb vista a la inserció laboral.

 Així mateix, ha anunciat que al setembre hi haurà una presentació per a la captació de currículums i una primera selecció d’uns 40 o 50 estudiants de la UPV.

 Academy Cube comptarà inicialment amb 12 cursos relacionats amb les TIC d’última generació com ara macrodades (big data), automatització, producció i processos de logística. A mitjà termini es preveu que aquest nombre arribe a 50.

 A més dels cursos, s’oferirà una borsa de treball en l’àmbit europeu per a posar en contacte a les empreses amb els estudiants.

 Les persones interessades poden donar-se d’alta en aquesta plataforma per a conèixer els diferents programes de qualificació i també les ofertes de treball perquè les companyies participants en Academy Cube puguen seleccionar entre els aspirants (un màxim de deu per oferta).♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere