Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

El CEUCAT denuncia canvis encoberts en el decret de preus per part de rectors i Generalitat de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Presa de postura del Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes –CEUCAT:  

 

Desprès d’anuncis reiterats per part del Govern afirmant que no pujaven els preus en els Graus es descobreix que rectors i Generalitat de Catalunya pacten l’augment de les enginyeries d’experimentalitat B a C, suposant un augment de 225,60€ per curs acadèmic, sense debat amb els agents implicats 

 

 Al decret de preus1 de la Generalitat de Catalunya aprovat el 9 de juliol hi figura un canvi del grau d’experimentalitat de les enginyeries. Segons els decret passen del grau B (35.77€/crèdit), al grau C (39.53€/crèdit).

 Un estudiant d’enginyeria, que es matricula d’un curs de 60 ECTS en primera matrícula, passarà de pagar: 2146.2€+taxes a pagar-ne 2371.8€+taxes. Un increment de 225.6€ anual. I això sense cap debat públic, ni amb els agents corresponents, ni sense avís previ ni posterior.

 Durant la comissió d’estudiants del passat 25 de juny els representants dels estudiants van acordar amb el secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya, Sr.Claudi Alsina, la revisió dels graus d’experimentalitat, i aquest acord es va traslladar a la posterior Comissió d’Accés i Afers Estudiantils del Consell Interuniversitari de Catalunya (CAAE).

 A la CAAE el rector de la UPC, president de la comissió, va demanar que les enginyeries passessin del grau d’experimentalitat B al C, almenys en el que a ingressos per part de la Generalitat suposava. El CEUCAT es va negar amb rotund a que es produís aquesta modificació sense un estudi i debat rigorós dels graus d’experimentalitat. La proposta tampoc va ser acceptada per part d’alguns vicerectors.

 A la Conferència General del Consell Interuniversitari de Catalunya del dia 28 de juny el govern presenta la proposta de modificacions principals del Decret en el que no es parla de canvis en el grau d’experimentalitat, i aquest tot i que rep la crítica per part dels estudiants per seguir sent preus abusius tira endavant.

 Seguidament es reuneix la Junta General del Consell Interuniversitari de Catalunya, amb rectors i govern, i es aquí on el rector de la UPC novament llença la proposta i es duu a terme la modificació. L’article 131.1.e de la LUC defineix que la Junta del CIC es responsable: “Emetre un informe de la proposta de preus públics acadèmics i de la resta de drets que estableixi la normativa vigent en relació amb els estudis conduents a l’obtenció dels títols universitaris oficials, i també de la política de beques, un cop escoltada la Conferència General.”

 Entenem que la Conferència General no ha estat escoltada incomplint la LUC, donat que els representants dels estudiants i la resta de la comunitat universitària no hem sigut coneixedors d’aquest acord fins dies desprès de la publicació del Decret de Preus. Aquesta modificació ha estat executada sense cap mena de debat públic, ni informació prèvia.

 El Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) demana:

  • Canvi immediat i amb efectes retroactius del grau d’experimentalitat de les enginyeries al grau B, com figura en el decret de preus per al curs 2012/2013.
  • La disculpa pública per part de la Generalitat per haver actuat de forma precipitada i sense informar degudament als òrgans de representació
  • Explicacions per part dels rectors de les motivacions de donar suport a aquesta modificació sense cap mena de debat.
  • Obrir aquest debat amb un estudi rigorós, tal i com ja s’havia acordat, per prendre’n les mesures oportunes en clau de futur i no per al present curs.
  • Fer públics els acords de la Junta General del Consell Interuniversitari de Catalunya en pro de la transparència de les decisions que es prenen en aquest òrgan.

 

Barcelona, 17 de juliol de 2013

 ——–

 1: Decret 192/2013, 9 de juliol … CLICAR AQUÍ

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere