Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un nanosensor creat només amb segments d’ADN / CSIC IRB Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Investigadors de l’Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC i de l’IRB Barcelona han aconseguit desenvolupar un nanosensor usant únicament petits segments d’ADN, mitjançant una tècnica puntera coneguda com papiroflèxia (origami) d’ADN. Té unes mides de 100 nanòmetres: mil vegades més petit que un bacteri. Es necessitarien milions de sensors com aquest per omplir l’orifici d’una agulla de cosir.

 Aquest sensor molecular pot detectar l’activitat de l’enzim humà hAGT, cosa que és d’interès per al desenvolupament de fàrmacs anticancerígens, ja que és una de les dianes de les noves teràpies contra el càncer i un dels marcadors que pot predir l’èxit d’ un tractament. Es tracta, també, d’un avenç notable en el control de l’ADN com a material de partida per obtenir dispositius biomèdics a escala nanomètrica.

 El treball, que es publica a la revista “Angewandte Chemie”, ha estat desenvolupat pel grup de Química d’Àcids Nucleics de l’Institut de Química Avançada de Catalunya del CSIC, i té com a investigadora principal a Carmen Fàbrega, integrant del mateix grup però adscrita a l’IRB Barcelona.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Deixa un comentari

PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere