Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat d’Alacant s’incorpora a la UNIMED

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

unimed_baner

La Universitat d’Alacant s’incorpora com a membre de ple dret a la Unió Mediterrània d’Universitats (UNIMED)

83 universitats de 20 països formen UNIMED, amb l’objectiu d’integrar les dues ribes del Mediterrani a través de la cooperació científica i educativa

 

 La Universitat d’Alacant, a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals, acaba d’incorporar-se a la Unió Mediterrània d’Universitats (UNIMED), com a membre de ple dret. La UA es converteix així en la tercera universitat espanyola que s’integra en aquesta associació internacional universitària, junt amb les de Barcelona i Granada.

 Actualment, amb la recent incorporació de la UA, UNIMED està integrada per 83 universitats de 20 països i té com a objectiu principal desenvolupar la cooperació científica i educativa en la regió euromediterrània, amb la finalitat de contribuir al procés d’integració entre les dues ribes del Mediterrani.

 Juan Llopis, vicerector de Relacions Internacionals de la UA, afirma que “l’espai del Mediterrani és clau per a la internacionalització de la Universitat d’Alacant, tant per la situació geogràfica i interessos comuns com per l’increment acadèmic i investigador que han experimentat les universitats d’aquesta zona”.

 Entre els països que formen UNIMED hi ha, a més d’Espanya, França, Itàlia, Portugal, Eslovènia, Jordània, Albània, Algèria, Xipre, Croàcia, Finlàndia, Egipte, Líban, el Marroc, Síria, Tunísia o Turquia, als quals se sumen Israel i Palestina amb universitats de tots dos països que també són sòcies d’UNIMED. A través d’aquesta associació la UA obri una nova línia de col·laboració amb tots aquests països.

 UNIMED col·labora amb les universitats de la xarxa en diferents camps entre els quals destaquen patrimoni cultural (material i immaterial), economia, energia, medi ambient, gestió dels recursos hídrics, transports, salut, mitjans de comunicació, noves tecnologies, història, agricultura o turisme. Al mateix temps, aquesta associació du a terme activitats en favor de les universitats associades, com la promoció de la dimensió internacional que tenen, el suport a la mobilitat d’estudiants, investigadors i acadèmics de la regió euromediterrània, l’establiment de subxarxes temàtiques per a fomentar la cooperació científica en camps específics o la formació de personal docent i administratiu, entre altres activitats.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere