Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

EL NOU ART XINÈS i la Universitat Pompeu Fabra

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

4

Visions sobre les transformacions del l’art xinès, i cicle de cinema asiàtic / UPF

 Després de trenta anys d’estancament des de l’obertura política, l’art xinès contemporani transforma la seva concepció i trenca amb les limitacions que durant anys l’han reduït tan en continguts com en la seva pròpia expansió. Els artistes inicien l’eixamplament del seu concepte d’art i especialment en el que es refereix a la comprensió de la seva pròpia cultura tradicional. L’exposició “Pure Views. Transformacions de l’art xinès” arriba amb la voluntat de donar a conèixer la nova tendència de l’art contemporani xinès i dels seus artistes.

 Dins l’exposició “Pure Views. Transformacions de l’art xinès“,  que s’està duent a terme el centre Arts Santa Mònica de Barcelona des del 2 de juliol,  i que es clausurarà el proper el 28 de setembre, el Màster en Estudis Xinesos de la Universitat Pompeu Fabra, que està coordinat pel professor Manel Ollè, professor del Departament d’Humanitats de la UPF, participa en un seguit d’activitats paral·leles, obertes a tothom,  que tindran lloc els dies 17 i 18 de setembre. A més, el 27 de setembre hi ha prevista una visita comentada de l’exposició en què participaran el professors Roberto Figliulo i Laia Manonelles, professors del Departament d’Humanitats.

 Avui 17 de setembre, a les 19.00 h., Manel Ollé, titular d’història i cultura de la Xina moderna i contemporània impartirà a la sala d’actes d’Arts Santa Mònica la conferència: ” La invenció del present: el procés creatiu a la Xina contemporània (1976-2013)”.

 Tot seguit s’iniciarà un debat sobre “Dinàmiques culturals entre el maoisme i el mercat”, al qual han estat convidats els experts més rellevants en aquest àmbit: Carles Prado, professor del Màster en Estudis Xinesos de la UPF i investigador a la Universitat de Califòrnia (EUA) i a la Universitat de Westminster ; Isabel Cervera, directora de l’Institut Confuci de Madrid i professora d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Madrid i   Laia Manonellas professora al Màster d’Estudis Xinesos (UPF) i d’Història de l’Art a la Universitat Barcelona, a més d’investigadora al SOAS (School of African and Asian Studies, Londres (Regne Unit), tots ells moderats pel professor Manel Ollé.

 El 18 de setembre, igualment a les 19.00 h. a la sala d’actes del centre d’Art Santa Mònica,  el professor Manel Ollé coordinarà la taula rodona ” La tradició xinesa, instruccions d’ús” en què intervindran Anne Hélène Suarez (UAB), professora Departament Traducció (UAB), guardonada amb els premis de traducció Ángel Crespo i Stendhal;   Chang Shiru (Institut Confuci de Barcelona), doctor Filologia Hispànica i catedràtic traducció Universitat de Llengües Estrangeres Beijing (BFSU), actualment director Fundació Institut Confuci de Barcelona;   Alicia Relinque professora de Literatura xinesa, teatre, cinema xinès, provinent de la Universidad Granada i   Francesc Parcerisas poeta i traductor, a més de docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 Finalment, del 25 de setembre a l’11 d’octubre, la Filmoteca de Catalunya, oferirà un cicle dedicat a les transformacions del cinema asiàtic.

 La Facultat d’Humanitats i l’Escola d’Estudis de l’Àsia oriental de la UPF tenen preparada i han previst una oferta acadèmica en aquesta àrea del coneixement: Curs Universitari de Postgrau en Cinemes Asiàtics. Un curs que, dirigit per  Manel Ollé i Ivan Pintor, tindria com a objectiu oferir una formació especialitzada en els cinemes asiàtics, amb una perspectiva interdisciplinària orientada a la recerca i als professionals, amb participació d’acadèmics, professionals dels àmbits d’intermediació, la difusió (festivals de cinema ) i de la crítica de cinema. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere