Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UIC, primera universitat privada de Catalunya que constitueix l’Escola de Doctorat

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC) s’ha convertit en la primera universitat privada de Catalunya que té una escola de doctorat, després que la setmana passada es va publicar oficialment en el DOGC la seva constitució.

 Fins a l’actualitat, els doctorats que es podien cursar a la UIC s’impulsaven i coordinaven des del Vicerectorat de Recerca, amb la col·laboració dels departaments als quals estaven vinculats i des d’on es gestionaven. A partir d’ara, la nova Escola de Doctorat permetrà millorar la qualitat i gestionar d’una manera més eficient els doctorats, alhora que es mantindrà una coherència total amb les polítiques de recerca que estableixen els òrgans de govern de la Universitat. 

 Amb l’Escola de Doctorat, es dóna un nou impuls a l’estratègia en matèria de recerca i de formació doctoral que té com a eixos prioritaris la internacionalització i la focalització de les línies de recerca.

 El vicerector de Recerca, el Dr. Frederic Marimon, ha assegurat que “la creació de l’Escola de Doctorat respon a la voluntat de posicionar la UIC com una universitat de referència en la formació d’investigadors novells”.

 La direcció de l’Escola de Doctorat ha recaigut en el Dr. Toni Mora, degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Socials, que per la seva banda ha destacat que “aquest nou entorn es presenta com una oportunitat per al creixement i la millora dels estudis del tercer cicle i, com a conseqüència directa, també de la base per a una recerca de qualitat”.

 Per tal de garantir l’adquisició de competències necessàries per obtenir el títol de doctor, l’Escola de Doctorat procurarà que la persona doctoranda rebi la formació específica pròpia de la seva disciplina científica. A més, dissenyarà cursos i facilitarà la mobilitat de l’estudiantat i del professorat per tal que, en finalitzar la tesi doctoral, els nous doctors tinguin autonomia per dur a terme un projecte de recerca.

 L’Escola de Doctorat procurarà la inserció de les persones doctorandes en un ambient de recerca que incentivi la comunicació i la creativitat i, a la vegada, la transferència del coneixement cap a l’entorn empresarial del país. Així mateix, vetllarà perquè adquireixin les competències necessàries per a la inserció laboral en empreses i altres sectors de la societat un cop hagin obtingut el doctorat. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere