Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

TEDxCity2.0, un esdeveniment singular a Girona sobre “smart cities”

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El dia 20 de setembre tindrà lloc l’esdeveniment TEDxCity 2.0 – TEDxUdG a l’Auditori de Girona. Des de les 6 de la tarda fins a les 9 del vespre els assistents podran participar en un nou TEDx, que aquest cop posa el focus en els beneficis que ofereixen les ciutats intel·ligents.

 El TEDxCity 2.0 és una iniciativa TED en la línia d’altres com ara el TEDxYouthDay o el TEDxChange, en les quals la UdG ja ha tingut participació activa. En aquest cas, la Universitat l’ha organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona i la Càtedra Smart City de la Universitat de Girona.

 En les ciutats intel·ligents  s’utilitza tota mena de tecnologia urbana -com ara programari de captació, gestió i control de dades-  per  fer-les més eficients en consums energètics i de recursos en general.  Un exemple serien els sensors instal·lats en semàfors que capten dades que envien a un ordinador central  i d’acord amb els protocols que té instal·lats pot permetre que el trànsit sigui més fluid. Un altre exemple de tecnologia urbana, menys convencional, seria un algorisme que transforma els usos del temps en usos del sòl, com a forma pionera de reinventar la planificació urbana. Els avantatges de les smart cities, doncs, són en termes d’eficiència i de reducció de costos. És evident que hi ha una inversió inicial però que, en la majoria de casos, es recupera en uns 10 anys. 

 La jornada arrencarà amb la benvinguda de l’organitzador de l’acte, Miquel Duran. Les xerrades seran en anglès i català, i aniran a càrrec de Mark Segal, secretari de la Càtedra Smart City, reconegut per la seva expertesa en l’àmbit de les smart cities, que explicarà els 7 principis per convertir les ciutats en intel·ligents;  la directora de la Càtedra Smart City de la UdG, Lluïsa Marsal, que presentarà un mètode pioner de planificació urbanística intel·ligent;  Peter Nijkamp, un prestigiós professor holandès d’economia urbana i geografia econòmica, expert en polítiques públiques i planificació de serveis, que es referirà a l’oportunitat que ofereix la ciutat connectada en el sentit que s’hi poden generar i compartir grans fluxos de dades i d’informació, i finalment el director adjunt de la Càtedra Smart City, Joaquim Meléndez, que explicarà la necessitat d’invertir en tecnologia que procuri una major eficiència energètica a les nostres ciutats.

 A la segona part de l’acte es connectarà en directe amb el TEDxCity2.0 de Nova York, i es podrà veure la sessió “Reimagining the city”, conduïda per John Cary.

 L’acte és gratuït i obert a tothom, i és d’especial interès per a les persones que treballen en l’àmbit local o comarcal en les àrees d’innovació, turisme, planificació urbanística o medi ambient. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere