Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

UPCnet guanya un concurs per renovar la gestió acadèmica i docent del sistema educatiu andorrà

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 UPCnet, empresa del grup Universitat Politècnica de Catalunya que presta serveis en tots els àmbits de les TIC, ha guanyat una licitació convocada pel Govern d’Andorra. El projecte servirà per implantar un nou sistema de gestió de l’activitat acadèmica i una plataforma per a l’aprenentatge al sistema educatiu andorrà.

 Aquesta licitació s’integra dins el Pla Estratègic Per a la Renovació i Millora del Sistema Educatiu Andorrà (PERMSEA). Segons fonts del Govern d’Andorra, “el PERMSEA té com a objectiu construir un model educatiu que permeti dotar als estudiants andorrans de totes les competències necessàries per actuar en tots els àmbits de la seva vida personal, social i professional”. Aquest pla afecta als 4.500 alumnes i 13 centres que formen part del sistema educatiu andorrà.

 Segons Baptista Borrell, director de desenvolupament de negoci a UPCnet, “la posada en marxa d’un projecte tan ambiciós com aquest planteja una sèrie de necessitats pel que fa a l’ús de les TIC en la gestió dels estudis i en l’execució dels processos d’aprenentatge que UPCnet resoldrà amb la col·laboració de l’empresa Clickedu”.

 

Un sistema d’avaluació per competències i una millora de la gestió escolar

 Un dels reptes actuals del Govern d’Andorra, segons s’estableix al PERMSEA, és introduir l’avaluació per competències al seu sistema educatiu. Per tal d’assolir aquest repte, UPCnet ha plantejat una proposta que contempla dos eixos principals: d’una banda, la solució de gestió escolar Clickedu, que ja funciona a més de 300 centres espanyols, arribant a més de 300.000 alumnes; de l’altra, la plataforma d’aprenentatge Educ& basada en Moodle, que dóna suport als tres sistemes educatius que conviuen a Andorra, l’andorrà, l’espanyol i el francès.

 Aquestes dues solucions seran adaptades a les necessitats específiques del sistema educatiu andorrà mitjançant nous desenvolupaments que permetran realitzar la planificació i l’avaluació de les competències a adquirir pels estudiants al llarg dels diferents cicles educatius.

 A més de l’avaluació per competències, un altre objectiu del govern andorrà amb aquesta licitació ha estat modernitzar tots els processos vinculats a la gestió escolar per aconseguir que siguin més àgils i eficients i oferir a les famílies solucions que els permetin una millor relació i comunicació amb les escoles. La solució Clickedu incorporarà, a més, apps que facilitaran el seguiment de l’activitat dels alumnes per part dels professors.

 

Aposta per la tecnologia per millorar els processos d’aprenentatge

 El contracte que s’ha adjudicat UPCnet és un pas més en el compromís del govern andorrà amb la tecnologia com a eina per millorar els processos d’aprenentatge dels alumnes del seu sistema educatiu. En aquest sentit, el nou curs acadèmic serà el primer en el que els alumnes podran fer servir tablets a les aules com a recurs bàsic per a l’aprenentatge. L’aposta per l’ús dels tablets forma part, junt amb el PERMSEA, de les actuacions del govern andorrà cap a un nou model educatiu pioner a nivell europeu.

 El contracte amb el Govern d’Andorra consolida la posició d’UPCnet com a actor tecnològic rellevant dins el sector educatiu, un dels més estratègics pel que fa a la introducció de la tecnologia en el seu funcionament.

 

 Un model d’introducció de les TIC a l’escola replicable

 El procés andorrà, que es construeix amb l’experiència i el treball d’UPCnet, Clickedu i el propi Govern d’Andorra, aporta solucions innovadores per a la millora dels processos d’aprenentatge, tot integrant els productes tecnològics de les dues empreses catalanes.

 Dins els processos d’internacionalització que tenen en marxa UPCnet i Clickedu, el procés andorrà es pot erigir en un model a replicar –i a adaptar- a qualsevol sistema educatiu del món on hi hagi una aposta clara per millorar els processos d’aprenentatge amb les TIC com a suport.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere