Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Presentació del nou centre Agrotecnio / UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

agrotecnia_cat

El centre Agrotecnio aposta per esdevenir un referent internacional en la recerca i la innovació agroalimentària

 El Departament d’Agricultura i la Universitat de Lleida (UdL) varen presentar públicament divendres passat Agrotecnio, el centre de recerca en agricultura, producció animal i tecnologia dels aliments constituït a la capital del Segrià el desembre del 2012 com a successor de la Fundació UdL-IRTA.

 Agrotecnio neix amb la voluntat d’esdevenir un referent internacional en la recerca i la innovació agroalimentària, aprofitant les capacitats que té el territori en aquest àmbit i amb l’objectiu d’aportar un valor afegit a la producció i a les empreses agroalimentàries lleidatanes i del país. El centre, que ja funciona, aplega actualment una vuitantena d’investigadors en 12 grups principals.

 

 Agrotecnio impulsa investigacions amb l’institut biomèdic IRBLleida

 El centre d’investigació en agricultura, producció animal i tecnologia dels aliments de la Universitat de Lleida (Agrotecnio) col·laborarà amb l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) en projectes d’investigació que reuneixen la investigació bàsica, la innovació tecnològica i l’aplicació clínica.

 L’investigador ICREA associat a la UdL i director d’Agrotecnio, Paul Christou, ha anunciat la col·laboració amb l’IRBLleida aquest divendres passat durant la presentació del centre, que neix de l’antiga fundació UdL i l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

 Un dels seus objectius és captar finançament extern, per al que el president del Consell Social de la UdL, Ramon Roca, va assegurar que Agrotecnio buscarà la implicació del sector empresarial agroalimentari.

 Christou va explicar que sobre la taula ja tenen diferents línies d’investigació sobre temes com les dietes enriquides en beta glucans, presents en cereals com l’avena i l’ordi per reduir la progressió de les malalties cardíaques, o l’ús dels aliments enriquits en carotenoides per l’obesitat.

 Agrotecnio reuneix uns vuitanta investigadors en 12 grups: biotecnologia, química, tecnologia alimentària, alimentació funcional, micologia aplicada, microbiologia de la postcollita de fruites i hortalisses, protecció vegetal, fisiologia de cultius extensius, agronomia, fisiologia d’espècies llenyoses, reproducció vacuna i millora genètica i gestió del porcí.

 

SINERGIES

 El conseller d’Agricultura, Josep María Pelegrí, va remarcar el caràcter innovador de la indústria agroalimetaria catalana i ha considerat que la innovació ajuda a emprendre.

 Amb aquest argument va afegir: “Per això fa falta que tots els agents parlin, s’entenguin, es relacionin i existeixin més sinergies entre emprenedors i clients i consumidors, entre centres d’investigació i administració”.

 El rector de la UdL, Roberto Fernández, va explicar que el centre, fruit de la col·laboració de l’IRTA i la universitat a través de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms, s’ha presentat formalment aquest divendres passat després de diversos mesos de funcionament.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere