Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València acull la trobada anual de coordinació de la plataforma Pobresa Zero

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Universitat de València acull la trobada anual de coordinació de la plataforma Pobresa Zero amb la presència d’Irene Milleiro, directora de campanyes de Change.org

 

Representants d’organitzacions i persones de la Campanya Pobresa Zero, s’han reunit aquest dissabte passat en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València en la trobada anual per a coordinar les pròximes activitats de la Setmana contra la Pobresa, que tindrà lloc entre el 14 i 20 d’octubre en diferents localitats del País Valencià. Daniel González Serisola, Delegat del Rector per a Estudiants, ha inaugurat la jornada que ha comptat amb la intervenció d’Irene Milleiro, directora de campanyes de Change.org.

 Junt al Delegat del Rector per a Estudiants, les jornades han sigut inaugurades per Carles Xavier Lopez Benedi, president de la Coordinadora de ONGDs de la Comunitat Valenciana. El Delegat del Rector ha donat la benvinguda als membres de la plataforma, recordant el compromís de la Universitat amb la cooperació al desenvolupament, i en concret, amb la plataforma Pobresa Zero, en la qual la Universitat participa activament i que renova compromisos per a aquest nou curs acadèmic. Ha recordat que fa quasi 5 anys la Universitat va acollir, en el paranimf de l’edifici de la Nau que hui ha acollit la trobada, la signatura del pacte contra la pobresa i que encara no s’ha complit i ha manifestat el compromís de la institució per seguir treballant pel compliment dels objectius del mil·lenni.

 Després de la inauguració ha tingut lloc la conferència d’Irene Milleiro, directora de campanyes de la major Plataforma mundial de peticions online Change.org amb més de 44 milions d’usuaris registrats en 96 països, que va defensar aquest matí, l’activisme social i que va advocar per humanitzar les causes i les exigències en un món sobre saturat d’informes i dades. L’objectiu de Change.org és unir a les persones amb el mateix interès per trobar solucions i suports per a les causa socials.

 La plataforma -composta per 176 organitzacions, entre elles associacions culturals, juvenils, veïnals, ONGD, universitats i sindicats, a més de persones a títol particular- ha convocat l’acte central de les mobilitzacions el dissabte 19 d’octubre amb una manifestació a València i concentracions a Alacant i Castelló, per a exigir el compliment dels compromisos internacionals, estatals i locals de lluita contra la pobresa, i que es prenguen mesurades per a frenar el frau fiscal i les retallades en drets laborals i socials.

 Sota el lema ‘Contra la riquesa que empobreix, actua: Les Persones primer’, es posarà l’accent principalment a exigir un model econòmic alternatiu que no genere desigualtats i empobriment. En l’actualitat la pobresa afecta en el món, de forma extrema, a més d’1.300 milions de persones, mentre que 1.000 milions passen fam.

 Pobresa Zero pertany al major moviment mundial contra la pobresa, la GCAP (Global Call to Action Against Poverty), i des de l’any 2005 s’ha convertit en un referent, tant a nivell autonòmic com a estatal de la lluita contra la pobresa.

 Les mobilitzacions se celebren al voltant del 17 d’octubre, Dia Mundial per a l’Eradicació de la Pobresa afavorit per Nacions Unides.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere