Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Universitat Abat Oliba : En memòria del jurista Eduardo G. de Enterría

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 “La Universitat Abat Oliba CEU vol posar de manifest la seva condolença per la defunció del Professor Eduardo García de Enterría, sens dubte, un dels juristes espanyols més influents del S. XX.

 Nascut en 1923, havia ingressat en el cos de Lletrats del Consell d’Estat en 1947, i va obtenir en 1957 la Càtedra de Dret administratiu de la Universitat de Valladolid i en 1962 la de la Universitat Complutense de Madrid.

 La redacció del text constitucional aprovat en 1978, i molt especialment el disseny d’un model d’estat descentralitzat, deuen molt al Professor García de Enterría. Certament, el dret administratiu dels anys en què es va iniciar la seva carrera acadèmica havia iniciat un desenvolupament que es va traslladar ràpidament a l’administració pública en un procés de transferència llavors poc usual, i el Professor García de Enterría va ser un dels seus impulsors. Però no només això: el Professor García de Enterría va ser un mestre del dret públic, que enfilava la seva excel·lent formació en la teoria de l’Estat amb un acurat tractament dels problemes concrets del dret administratiu.

 La Universitat Abat Oliba CEU, que alberga l’escola privada d’ensenyament del Dret més antiga de Catalunya, assumeix com un principi essencial el reconeixement públic a els qui, com el Professor García de Enterría, han estat mestres de juristes i, per tant, els nostres mestres. Els nostres professors del Departament de Dret, i molt especialment els professors de Dret Administratiu i Dret Constitucional són molt conscients de la importància de la pèrdua i de les qualitats del mestre mort. Per aquest motiu aquest reconeixement no es quedi aquí; suposa la indicació d’un camí, d’un model per als nostres professors i alumnes.”

Universitat Abat Oliba CEU

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere