Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Un equip d’MBA d’ESADE arriba a la final de la competició més prestigiosa del món en projectes d’empresa social

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

esade_equipomba

Els 5 MBA d’ESADE seran uns dels 6 equips que presentaran el seu projecte “per canviar el món” davant Bill Clinton i un jurat d’experts. El guanyador aconseguirà un milió de dòlars per fer-lo realitat. El projecte dels MBA d’ESADE es basa en millorar la distribució i la seguretat alimentària en els petits comerços dels slums de la Índia.

 

 Un equip d’ESADE ha superat a més de 2.000 equips internacionals formats per estudiants de les Business Schools més importants del món i després de diverses fases eliminatòries, han arribat a la final del 4th Annual Hulz Prize. Es tracta de la competició d’estudiants més important del món sobre empreneduria social i va ser nomenada per TIME Magazine com una de les 5 idees més importants per canviar el món.

 El Premi Hult s’adreça a alumnes universitaris de tot el món i el seu objectiu és convertir-se en un accelerador de la posada en marxa del projecte empresarial social que reuneixi als més brillants estudiants de tot el món i resolgui els problemes globals més urgents.

 El Hult Prize 2013 posa el focus en aquesta edició en la seguretat alimentària global i en com aconseguir quantitat, seguretat i accessibilitat en l’alimentació dels més de 200 milions d’habitants que viuen en barris marginals de ciutats de tot el món.

 L’equip d’ESADE, format per un americà, un australià, una brasilera, un canadenc i un mexicà, viatgen el proper 23 de setembre a Nova York per a presentar a la gran final el seu projecte a un jurat que encapçala Bill Clinton juntament amb un equip d’experts, i ho faran en el marc del Clinton Global Initiative Annual Meeting. L’equip d’ESADE competirà amb altres 5 equips. El guanyador aconseguirà un milió de dòlars per fer realitat el seu projecte.

 Els altres equips finalistes són de la McGill University (Canadà), la Hult International Business School (EEUU), la University of Cape Town (Sudàfrica), l’Asian School of Management (Filipines) i la London School of Economics (Anglaterra).

Millorar l’alimentació als slums de la Índia

 El projecte de l’equip d’ESADE s’adreça a la inseguretat alimentària als slums de la Índia. Es basa en aconseguir connectar i unificar els petits comerços dels suburbis de la Índia per a què puguin entrar en contacte amb els grans proveïdors de productes alimentaris.

 Amb aquest objectiu han creat una aplicació i una plataforma informàtica que, prèvia distribució d’eines tecnològiques als petits comerços d’aquests barris (petits ordinadors, ipads, etc.) permetrà unificar les seves comandes i contactar amb els macro proveïdors. D’aquesta manera podran reduir els seus costos i oferir productes de major qualitat i a millor preu.

 D’altra banda, les grans marques i distribuïdores obtindran dades d’un tipus de mercat fins ara totalment desconegut. El coneixement de quins productes consumeixen, de quin tipus, amb quina freqüència, etc. els permetrà ajustar més la seva oferta a un mercat fins ara inaccessible de forma directa. Una informació que pot resultar tambè útil per a institucions governamentals i ONG’s.

 Aquesta plataforma garantitza així la seva sostenibilitat econòmica i produeix un benefici social que pot estendre’s amb facilitat a barris marginals d’altres parts del món.

E l projecte de l’equip d’ESADE ha estat ja un dels finalistes escollits per a participar aquest estiu a Boston en un programa incubadora de desenvolupament del seu model de negoci.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere