Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Seminari sobre com ensenyar Europa durant l’educació secundària / UPF

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Càtedra Jean Monnet d’Història de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), conjuntament amb l’European Community Studies Association (ECSA), organitzen el seminari ” Ensenyar Europa a les aules de secundària”, amb la intenció de millorar la capacitació del professorat d’instituts i escoles i recalcar-los la importància de transmetre una informació de primera mà al voltant de temes relacionats amb la integració europea.

 El seminari, dirigit per Fernando Guirao, catedràtic Jean Monnet d’Història “ad personam” a la UPF, i per Enrique Banús, president d’ECSA World i catedràtic Jean Monnet de Cultura Europea “ad personam” a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), tindrà lloc els dies 25 i 26 de setembre a la sala de graus Albert Calsamíglia del campus de la Ciutadella.

 La inauguració del seminari (25 de setembre, 17.00 hores) anirà a càrrec de Jaume Casals, rector de la UPF, i Carles Gasòliba, ex-diputat al Parlament Europeu, membre de la Fundació Jean Monnet i president del CIDOB.

 Seguidament, tindrà lloc la taula rodona “Què pensen els joves d’Europa?”, en què prendran part estudiants de diferents edats i nivells educatius.

 Un debat ampli a càrrec d’experts en les institucions europees

 Diplomàtics, funcionaris i professors d’universitat, experts en l’àmbit dels estudis europeus que compten amb una important experiència pràctica en la vida comunitària i específicament en les relacions de Catalunya i Espanya amb la Unió Europea, participaran en les diferents taules rodones, debats i conferències que inclou trobada.

 Entre els ponents, cal destacar la presència de dos ex-presidents del Parlament Europeu, Enrique Barón i José María Gil Robles, i del director del Gabinet del Secretari d’Estat per a la Unió Europea, Juan Arístegui, que parlaran de les prioritats espanyoles a la Unió Europea.

 El seminari s’adreça especialment a professors d’educació secundària i batxillerat, als quals es vol fer palès la utilitat de fer servir diferents eines, com són els testimonis de protagonistes i les experiències practiques, que complementin els llibres de text per tal d’explicar els temes relacionats amb la integració europea.

 Les inscripcions a l’acte, que compta amb el suport financer de la Secretaria d’Estat per a la Unió Europea del Ministeri d’Afers Exteriors,  es poden fer enviant un correu electrònic a l’adreça ecsactivities@yahoo.es. La inscripció té un cost de 30 euros, tot i que és gratuïta per a tots els membres de la comunitat universitària de la UPF i estudiants en general.

 La Càtedra Jean Monnet d’Història de la UPF, que ocupa el professor Fernando Guirao, realitza activitats de recerca, de docència i de divulgació en l’àmbit de la història de la integració europea.

 L’ECSA (European Community Studies Association), és una associació d’estudis europeus fundada l’any 1987 i formada per 59 delegacions nacionals i regionals d’arreu del món, que té per objectiu millorar el nivell de recerca i ensenyament de la integració europea, la cooperació entre els seus membres i entre les diferents universitats d’Europa i la resta del món.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere