Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de València organitza excursions formatives destinades als estudiants Erasmus

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

palacioducal[1]

El Castell de Xàtiva, el Palau Ducal de Gandia (fotografia), el Teatre de Sagunt, el Pantà de Cortes de Pallars… Els estudiants que realitzen una estada de mobilitat en la Universitat de València tindran l’oportunitat de descobrir alguns dels municipis valencians referents de la seua cultura i patrimoni. La iniciativa s’emmarca dins del programa ‘Erasmus en el territori’.

 El Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació, en col·laboració amb el Patronat València Terra i Mar (Diputació Provincial de València) i diversos ajuntaments, han organitzat itineraris formatius que pretenen mostrar als alumnes, especialment procedents d’Europa, els valors territorials, culturals i turístics de la geografia valenciana. 

 En el marc de les sessions de Benvinguda per als estudiants internacionals, el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València ha presentat el programa “Erasmus en el territori”. Es tracta d’una sèrie de recorreguts formatius que permetran als estudiants Erasmus conèixer les excel·lències del litoral i de l’interior valencians, els atractius que reuneixen els seus pobles i ciutats, o les singularitats dels seus paisatges.

 El rector Esteban Morcillo ha manifestat la seua satisfacció per la posada en marxa d’aquesta iniciativa, producte de la col·laboració entre la Universitat de València i el Patronat de Turisme València, Terra i Mar (Diputació de València). És pionera a València i s’ofereixen 900 places per a més d’un miler d’estudiants estrangers.

 El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, ha destacat sobre aquest tema que “des del Patronat de Turisme, amb la col·laboració dels nou ajuntaments participants, hem impulsat aquesta iniciativa de la Universitat de València per a desenvolupar rutes atractives, que suposen un al·licient perquè els Erasmus visiten el nostre territori i que al seu torn, es convertisquen en prescriptors de la nostra província en els seus respectius països d’origen”.

 Les visites s’han programat els dissabtes dels mesos d’octubre i novembre. Els interessats tenen disponibles 9 destinacions, tant del litoral valencià (Cullera, Gandia, Oliva, Sagunt), com de l’interior (Xàtiva, Requena, Utiel, Cofrentes, Bocairent) i poden inscriure’s en tantes rutes com desitgen. S’han dissenyat paquets on s’inclou transport, segur, gastronomia local i visites guiades tant en els municipis com en els recorreguts. Fins i tot s’han inclòs rutes amb vaixell o desplaçaments en trens elèctrics.

 El programa “Erasmus en el territori” brinda l’oportunitat als estudiants de descobrir la cultura valenciana, la gastronomia, els paisatges… Aquestes visites tenen una vessant formativa però també lúdica, les rutes inclouen activitats de diferent índole: a Cullera, visitaran el Castell i faran una passejada en catamarà per la badia; a Requena, degustaran els vins i caves dels seus cellers; a Cofrentes faran un creuer fluvial pels Canons del Xúquer; a Bocairent, gaudiran de les Covetes dels Moros i del nucli històric; en Xátiva, visitaran el seu espectacular Castell… En definitiva, “els estudiants internacionals descobriran la gran riquesa patrimonial del territori valencià” ha manifestat el vicerector Jorge Hermosilla. 

  Les excursions tindran el seu punt de partida en la porta del Rectorat de la Universitat de València. Comptaran amb la participació de guies especialitzats de la pròpia Universitat i de les destinacions, facilitats pels ajuntaments corresponents. Existeix un programa per a ampliar l’oferta en els pròxims mesos. ♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere