Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Jornada de Bioemprenedoria / UdL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 L’Associació de Biotecnòlegs de Lleida (ABiL) organitza una “Jornada de Bioemprenedoria” a la Universitat de Lleida,  el dia 1 d’octubre, de 9.00 a 14.00 hores.

 

 Objectius de la Jornada: Promoure l’emprenedoria com a opció professional entre els estudiants i postgraduats de carreres relacionades amb les biociències. Durant la jornada  s’explicaran els fonaments i les diferents etapes per les quals ha de travessar un projecte empresarial.

 Lloc de la Jornada: Sala de graus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida.

 Perfil dels participants: Estudiants de Grau, Màster i Doctorat en Biotecnologia i estudis afins.

 Descripció de la Jornada: Una de les principals finalitats d’aquest projecte és informar i orientar els estudiants  universitaris de grau, llicenciatura, màster i doctorat dels coneixements bàsics  necessaris per engegar un projecte empresarial al sector de les bioindústries.

 D’aquesta manera es pretén promoure la creació d’empreses de base biotecnològica  com una sortida professional factible una vegada superat el període universitari.

 D’aquesta manera, es vol aconseguir un retorn de la inversió realitzada per la universitat en els diferents projectes de recerca desenvolupats.

 Per aconseguir aquests objectius, la jornada es dividirà en sis punts que de manera progressiva explicaran els factors claus de la bioemprenedoria.

 Ponents: Fernando Armendáriz Carrascón, Álvaro Abáigar Domínguez i Carlos González Ojer.

 Programa

La jornada tindrà lloc de 9.00 a 14.00 hores.

 El contingut quedarà repartit entre sis xerrades de la següent manera:

1. Bioemprenedoria

S’explicarà en què consisteix la bioemprenedoria, el perfil personal i professional d’un bioemprenedor y quin ha de ser el camí a seguir durant el procés de maduració del projecte empresarial: bata vs. corbata. També es presentaran les  característiques pròpies d’una bioempresa i la seva classificació.

2. Transferència de tecnologia

S’analitzarà la transferència de tecnologia y coneixement des de la universitat amb l’objectiu d’aconseguir generar innovació competitiva i de qualitat.

3. Cicle de vida d’una bioempresa

Igual que un ésser viu, una bioempresa presenta un cicle de vida clarament  diferenciat i específic per les empreses de base tecnològica. En aquest punt es presentaran les fases prenatal y postnatal d’una bioempresa i la importància de tenir un model de negoci robust, la protecció de la tecnologia i la correcta transferència, la conformació de l’equip gestor i la cerca de finançament mitjançant un Business Plan professional.

4. Pla de negoci

També anomenat Business Plan, s’ha d’entendre com un projecte d’empresa que té com a objectius ajudar a l’emprendor a assolir un coneixement ampli, profund i objectiu de l’empresa que vol engegar. També pretén ser una guia per trobar els socis més adients i obtenir el finançament necessari pel projecte empresarial plantejat. Durant la xerrada es presentaran i analitzaran els apartats bàsics d’un  Business Plan professional.

5. Creació de l’empresa

S’analitzaran els aspectes jurídics del procés de creació d’una nova empresa, fent èmfasi als criteris essencials com l’activitat associativa, el nombre de socis i la seva voluntat de permanència a l’empresa, el valor del capital social, el finançament aconseguit i les fites previstes al pla d’empresa per l’entrada, sortida i/o substitució de nous socis.

6. Finançament

Localitzar, sol·licitar i aconseguir finançament per a la creació i el creixement de l’empresa. S’estudiaran les fonts de finançament pròpies i alienes que són necessàries per engegar i madurar un nou projecte empresarial, així com les activitats necessàries per tramitar i obtenir el finançament en les condicions més òptimes per la nova empresa.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere