Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La Universitat de Barcelona assumeix la presidència de la Fundació Institut Confuci de Barcelona

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat de Barcelona ha assumit aquest setembre la presidència del patronat de la Fundació Institut Confuci de Barcelona per a un període de dos anys. L’Institut Confuci, entitat que promou l’ensenyament de la llengua i la cultura xineses a Barcelona, estarà dirigit per la Dra. Àngels Pelegrín i el Dr. Shiru Chang, professor de la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín, en aquest període de temps. La presidència de la UB s’ha iniciat amb un viatge del rector, Dídac Ramírez, a la Xina, convidat per Hanban, seu central de l’Institut Confuci. Aquest viatge ha servit per estrènyer lligams entre la UB i institucions universitàries i culturals d’aquest país asiàtic.

 La Universitat de Barcelona es fa càrrec de la presidència amb la pretensió de potenciar l’Institut Confuci de Barcelona, convertir-lo en una plataforma d’intercanvi d’estudiants i professors, i impulsar la llengua i la cultura xineses a Catalunya i el català i la cultura catalana a la Xina.

 La delegació de la Universitat de Barcelona ha visitat Hanban. L’entitat, que ha agraït el suport de la UB a l’Institut Confuci, s’ha mostrat interessada per situació economicosocial del nostre país. El rector Dídac Ramírez ha reafirmat la seva aposta per l’economia del coneixement i per la inversió en recerca i innovació com a elements clau per articular un creixement estable dels països. Ramírez i Hanban s’han compromès a aprofitar la presidència de la UB de l’Institut Confuci per impulsar les relacions entre Catalunya i la Xina.

 La delegació de la UB també ha visitat la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín, de gran reconeixement i prestigi en la formació de diplomàtics i en el camp de les relacions internacionals i que té la primera Facultat de Filologia Hispànica del país. En la trobada s’ha arribat al compromís, per part de la universitat xinesa, de continuar impulsant l’Institut Confuci de Barcelona com a plataforma d’intercanvi de professorat i d’estudiants. D’aquesta manera, la Universitat d’Estudis Estrangers acollirà professors de castellà, i la UB, a través de l’Institut Confuci, farà el mateix amb professors xinesos. També s’obre així la porta a intercanviar estudiants entre les dues universitats.

 El rector, per la seva banda, ha insistit en la voluntat d’internacionalització de la UB i en l’oportunitat que suposa per a la Universitat tenir la presidència de l’Institut Confuci i estrènyer lligams amb les universitats xineses. Dídac Ramírez també ha demanat a la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín que inclogui l’ensenyament del català en l’oferta formativa de la universitat, iniciativa que té el màxim suport de la Generalitat de Catalunya.

 La Fundació Institut Confuci de Barcelona està formada per tres institucions: la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Casa Àsia, juntament amb la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín.♦

—————————–

Fotografia: Reunió amb la Universitat d’Estudis Estrangers de Pequín, Beiwai.

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere