Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Blanquerna dóna suport a Marc Marginedas, segrestat a Síria

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

La Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL vol donar tot el suport a la família i els companys del periodista i professor de la Facultat Marc Marginedas, enviat especial d’El Periódico a Síria, qui es troba retingut des del passat 4 de setembre.

 Cada dimecres, just el dia que van perdre el contacte amb ell, a les 17h., els treballadors del diari faran una concentració a l’entrada d’El Periódico (c/ Consell de Cent, 425. Barcelona), fins que Marginedas torni. Al Twitter, molta gent ha mostrat el su suport amb l’etiqueta #MarcTesperem.

 Durant els primers dies del segrest, la discreció va ser màxima. Ara, però, la intenció és mobilitzar la ciutadania amb l’objectiu de deixar clar que Marginedas feia tasques de reporter i que era a Síria només per informar.

 Segons ha publicat El Periódico, fins ara “cap dels grups de la insurgència siriana s’ha atribuït tenir a les seves mans l’enviat especial”. Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que s’està treballant en l’alliberament del periodista “amb les mateixes actuacions operatives desplegades en altres segrestos”.

 Marginedas dóna classes al màster universitari en Reporterisme Avançat de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna-URL i ha participat molt sovint com a convidat en els seminaris de premsa de la Facultat. Les seves classes reafirmen la seva professionalitat i generositat cap als estudiants. Marginedas acumula una experiència de 20 anys com a corresponsal i enviat especial a les zones “més calentes del globus, amb especial dedicació al món àrab”, com explica El Periódico.

 Segons Reporters Sense Fronteres actualment hi ha prop de 16 periodistes estrangers i 60 de locals desapareguts al país. L’any passat, el Comitè per a la Protecció de Periodistes (CPJ) ha definit a Síria com el país més perillós del món per a la premsa. L’Observatori Sirià per als Drets Humans calcula que més de 110.000 persones han mort des que va començar la guerra civil a Síria, el 18 de març de 2011.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere