Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Professionals de ràdio i televisió d’arreu d’Europa intercanvien experiències / UAB / EBU

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

Avui  30 de setembre, UAB Casa Convalescència (C. Sant Antoni Maria Claret, 171. Barcelona) acollirà una jornada que aplegarà professionals de la ràdio i la televisió públiques d’arreu d’Europa, així com acadèmics experts en tecnologies i nous formats audiovisuals, que intercanviaran experiències i coneixements sobre l’ús de la tecnologia al sector. Aquesta trobada està organitzada per l’European Broadcasting Union (EBU), que aplega ens de 56 països europeus, i pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 Els ens públics audiovisuals necessiten bastir una relació més estreta amb la ciutadania si volen continuar ocupant un lloc central en la societat i en la industria audiovisual en un context on el sector canvia constantment i a gran velocitat impulsat per la digitalització i la convergència.

 La jornada té per objectiu principal la discussió d’experiències i bones pràctiques sobre l’ús de la tecnologia per a que els serveis públics audiovisuals puguin connectar millor amb les seves audiències. Es vol crear ponts entre el sector públic audiovisual europeu i la universitat per tal de trobar solucions a necessitats concretes dels operadors radiotelevisius.

 La directora de l’EBU, Ingrid Deltenre, i el rector de la UAB, Ferran Sancho, inauguraran l’EBU Knowledge Exchange 2013 a les 9 h. Tot seguit, la primera sessió tractarà sobre el caràcter indispensable del servei públic audiovisual. La segona sessió versarà sobre la innovació al camp de la ràdio tot centrant-se especialment en les aplicacions per a mòbils, les plataformes en línia i els serveis híbrids. A la tarda, hi haurà dues sessions més sobre la “televisió social” i sobre la necessitat de connectar més i millor amb les audiències de les radiotelevisions públiques.

 Al llarg de la trobada es facilitarà també el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències entre els assistents. El Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB i l’EBU donaran a conèixer les seves activitats i RTVE farà una demostració pública (la segona a Espanya i la primera a Catalunya) de Botón rojo, la seva oferta de televisió connectada.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere