Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

La UB destina un fons de 600.000 euros al bkUB, el nou programa d’ajuts per als estudiants

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat de Barcelona ha dissenyat un programa propi d’ajuts econòmics, el bkUB, per garantir que cap estudiant amb capacitat i mèrit deixi la universitat per motius econòmics. El programa, que complementa el sistema de beques públic, ajudarà els estudiants que tinguin dificultats per pagar la matrícula una vegada s’hagin resolt la beca general i la d’Equitat. Els ajuts, que entraran en funcionament aquest mateix curs, disposen d’un fons de 600.000 euros.

 El programa bkUB inclou un conjunt d’ajuts i facilitats que permetran que tots els estudiants amb risc d’abandonament per motius econòmics puguin finançar la matrícula. Una d’aquestes mesures consisteix a fraccionar el pagament de la matrícula en set terminis. A dia d’avui, s’hi han acollit més de 5.000 alumnes. El descompte d’un 30 % en màsters oficials (del qual ja van gaudir el curs passat més del 80 % dels matriculats), la matrícula condicional fins a la resolució de la beca (actualment, més del 20 % dels matriculats s’hi acullen) o la bonificació de 3,76 euros per crèdit als estudiants d’Enginyeria, tal com fixa la convocatòria de la beca Equitat, són altres exemples de les facilitats que ofereix la UB a l’hora de matricular-se.

 La UB també posa a l’abast dels estudiants un conjunt d’ajuts econòmics per contrarestar l’enduriment de les condicions per accedir al sistema de beques públiques. Per exemple, es pal•liarà l’increment del preu de les assignatures repetides per primera vegada fins a un màxim de 18 crèdits. També disposaran de l’ajuda de la UB els estudiants de nou accés que no puguin gaudir de la beca general pels canvis que hi ha hagut en els requeriments acadèmics des del curs 2012-2013. Per últim, el programa bkUB cobrirà tots els alumnes que, per causes sobrevingudes, com ara un canvi en la seva situació econòmica, vegin en risc la continuïtat acadèmica pel fet de no poder afrontar el pagament de la matrícula.

 El curs passat, la UB es va convertir en la primera universitat que posava en marxa mesures per pal•liar l’increment del preu del crèdit i d’ajuda als alumnes. En total, més de 700 estudiants es van poder beneficiar dels diferents ajuts complementaris creats per la Universitat de Barcelona.

 Comissió per analitzar els casos especials

 El programa bkUB es complementa amb la creació d’una comissió mixta formada per representants de la Universitat i dels estudiants, tots de la UB, per establir els criteris que permetin avaluar les diferents casuístiques que poden dificultar als estudiants el pagament de la matrícula.

 La comissió es va reunir per primera vegada al mes de juliol per fixar els criteris bàsics i donar resposta als alumnes que havien tingut dificultats econòmiques el curs 2012-2013 per situacions sobrevingudes. Aquesta primera reunió va servir per resoldre 48 casos, que s’afegeixen als 23 que des de les secretaries d’estudiants i docència dels diferents centres ja s’havien detectat i solucionat als mesos d’abril i maig.

 La segona reunió de la comissió, que tindrà lloc a principis d’octubre, determinarà les bases de les convocatòries específiques dels ajuts a què podran accedir els estudiants.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere