Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Nova Càtedra Jean Monnet a la Facultat de Dret d’ESADE / URL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Comissió Europea ha concedit una Càtedra Jean Monnet a la Facultat de Dret d’ESADE de la Universitat Ramon Llull, el titular de la qual serà el professor José M. de Areilza Carvajal.

 La nova Càtedra potenciarà la docència i la recerca en dret comunitari, com també les activitats de debat social sobre la Unió Europea.

 El projecte de càtedra, encapçalat pel professor Areilza i que contribuiran a desenvolupar els professores Sergio Llebaría, Julio Añoveros, Beatriz Añoveros i Nuria González Campaña, es titula “El dret comunitari en un nou context econòmic” i ha obtingut el màxim reconeixement i finançament de la Comissió.

 Preveu organitzar seminaris i taules rodones al llarg d’aquest any acadèmic per parlar de les noves institucions i normes sobre el redisseny de l’euro i l’agenda de competitivitat de la Unió Europea i dels seus estats membres, amb un enfocament interdisciplinari i amb la vocació d’involucrar els alumnes, el claustre del professorat, els antics alumnes i la societat civil en una reflexió plural i d’alta qualitat sobre la transformació de les regles del joc de la integració europea.

 José M. de Areilza Carvajal és Doctor en Dret per la Harvard University i professor ordinari del Departament de Dret Públic d’ESADE. Entre 1996 i 2000, fou assessor del Gabinet de la Presidència del Govern  espanyolper a afers europeus i nord-americans.

 Ha publicat a bastament sobre dret constitucional de la Unió Europea. És professor invitat de la William & Mary Law School (Virgínia, Estats Units), secretari general de l’Aspen Institute Spain i membre del Consell Europeu de Relacions Exteriors.♦

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere