Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Armand Puig assegura que el terrorisme en nom de Déu és un atac a cada creient / Facultat de Teologia de Catalunya

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 El degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig, ha afirmat aquest dimarts que el terrorisme en nom de Déu és un atac a cada creient, durant la XXVII Trobada internacional ‘La valentia de l’esperança’, organitzada a Roma per la Comunitat de Sant Egidi.

  Per a ell, el terrorisme que es fa invocant el nom de Déu és “un atac a les conviccions de molts homes i dones que comparteixen la fe dels assassins, però també és una agressió a cada creient”.

  Ha participat al debat ‘El terrorisme religiós interpel·la els creients’ a la Universitat Urbaniana, amb el president del Pontifici Consell per al Diàleg Intereligiós, cardenal Jean-Louis Tauran; el gran rabí de Turquia, Isak Haleve; l’intel·lectual indi Sudheendra Kulkarni; el membre de la Cort Suprema pakistanesa Mohammad Khalid Masud; el secretari del Global Christian Forum dels Estats Units, Larry Miller, i l’exdiputat libanès Samir Franjieh.

   Puig ha precisat que les religions tenen “diversos desafiaments en el seu camí d’acostament a l’Absolut i Inefable”, i ha lamentat que hi hagi qui elegeixi el camí d’utilitzar el nom de Déu per assassinar persones, siguin creients, no creients o a vegades fins i tot gent de la seva pròpia religió.

La major blasfèmia

   Segons la seva opinió, la major blasfèmia a Déu és convertir-lo en Déu de la violència, de manera que el terrorista que assassina “no rendeix culte a Déu, sinó a una ideologia de mort que pren Déu com a justificació de l’odi i de la violència que s’abaten sobre les persones innocents”.

   Ha reiterat que “cap home de religió, just i misericordiós, presentarà a Déu com Aquell que demana un compromís de mort, una destrucció de la vida que és do diví i, per tant, sacrosant”.

   Ha conclòs que el terrorista que creu que matant innocents anirà al Paradís “no s’adona que ell és el lloc de la vida eterna i que difícilment es pot entrar en ell després d’haver assassinat en nom del Déu de la vida”.♦

Notícia anterior
Notícia posterior

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere