Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Zurich i la Universitat de Barcelona creen la Càtedra UB-Zurich d’Assegurances

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 

 La Universitat de Barcelona i la companyia d’assegurances Zurich van presentar ahir la Càtedra UB-Zurich d’Assegurances en un acte presidit pel rector de la UB, Dídac Ramírez, i Julián López Zaballos, CEO del Grup Zurich a Espanya.

 La Càtedra, primera i única específica del sector a la Universitat de Barcelona, neix amb la voluntat de promoure i impulsar la docència i la recerca en el camp de les finances i les ciències actuarials, particularment en la gestió de riscos, una habilitat cada vegada més necessària en un context global de canvi constant que presenta grans incerteses i possibles amenaces de caràcter geopolític. La responsable de la Càtedra serà Mercedes Ayuso, catedràtica d’Econometria, Estadística i Economia Espanyola de la Universitat de Barcelona.

 Amb seu a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, la nova Càtedra promourà tres línies d’actuació fonamentals: l’educació, la recerca i la divulgació. Per això, disposarà de grups d’experts de Zurich a escala internacional, i s’hi destinaran beques, programes de finançament de projectes, col·laboracions i informes, entre moltes altres iniciatives.

 La col·laboració entre la Universitat i la firma asseguradora té una durada de quatre anys, prorrogables de mutu acord, i entra en vigor amb la signatura d’aquest acord. La Càtedra contribuirà al programa de desenvolupament directiu de Zurich destinat a potenciar el millor coneixement tècnic assegurador entre una selecció de col·laboradors de l’asseguradora.

 El rector de la UB, Dídac Ramírez, va assenyalar la rellevància que tenen aquest tipus d’acords entre empreses i universitats, així com la importància d’avançar-se a les necessitats de la societat i ser proactiu, de manera que s’enforteixi la confiança entre l’educació superior i els agents privats per afavorir el creixement del teixit productiu i la innovació.

 Segons Julián López Zaballos, CEO del Grup Zurich a Espanya, «la Càtedra UB-Zurich d’Assegurances és una aposta que posa en valor la voluntat de la companyia per impulsar el coneixement, la formació, la recerca i la divulgació en un àmbit generalment poc conegut en l’entorn universitari». A més, López Zaballos va afegir que, «gràcies a la col·laboració amb la UB, es podran formar millors professionals, i es podrà contribuir al progrés global del sector, la qual cosa demostra una vegada més el compromís de Zurich amb la societat».♦

 —————–

Fotografia: El rector de la UB, Dr. Dídac Ramírez, i Julián López Zaballos, CEO del Grup Zurich a Espanya.

 

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere