Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Barcelona acull l’AIDS Vaccine 2013, el congrés mundial de recerca sobre la sida

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 El congrés científic internacional AIDS Vaccine 2013, l’únic dedicat exclusivament a la recerca sobre la vacuna del VIH, presentarà a Barcelona, del 7 al 10 d’octubre, més de 500 estudis amb els últims avenços en aquest camp. Les jornades, que tindran lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), reuniran més d’un miler d’investigadors reconeguts d’arreu del món, entitats finançadores de la recerca en sida i institucions públiques i comunitàries. Seran quatre dies d’intercanvi i debat que marcaran el camí dels propers anys en aquest àmbit científic.

 El programa de l’AIDS Vaccine 2013 inclou, entre d’altres, la presentació dels progressos en la recerca de candidats a vacuna que s’estan duent a terme a tot el món; l’actualització de les estratègies que ajuden a entendre i a millorar la modesta protecció observada en l’assaig clínic RV144, conegut com a assaig tailandès, el primer estudi que va aconseguir reduir el risc d’infecció per VIH mitjançant una vacuna; els avenços en el disseny d’immunògens capaços d’induir anticossos neutralitzants que puguin establir les bases de futurs candidats a vacuna, i altres novetats en estratègies de vacunació que s’investiguen actualment en primats.

 El congrés, que està organitzat per la Global HIV Vaccine Enterprise i el programa HIVACAT per a la recerca de la vacuna del VIH, està presidit per Josep M. Gatell, catedràtic de la Facultat de Medicina de la UB i investigador de l’Hospital Clínic-IDIBAPS, Christian Brander i Bonaventura Clotet, investigadors de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa —tots tres vinculats al programa HIVACAT—, així com per William Snow, de la Global HIV Vaccine Enterprise.

 Entre les incorporacions al programa d’enguany hi ha un simposi sobre vacunes terapèutiques i una sessió plenària addicional per presentar els últims resultats d’alguns assajos clínics de vacuna del VIH.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere