Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

Suspès l’acte d’obertura del curs acadèmic de la Universitat Politècnica de València per incidents / COMUNICAT OFICIAL

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 La Universitat Politècnica de València lamenta profundament els incidents que van obligar a suspendre l’acte oficial d’obertura del curs acadèmic (3/10/2013), davant la irrupció d’un grup de joves que, per la força, van ocupar el recinte del Paranimf on s’anava a celebrar la cerimònia.

 La UPV rebutja categòricament aquests actes de vandalisme, ja que l’ús de la violència no pot entendre’s en el sistema universitari ni en una societat democràtica per a manifestar qualsevol discrepància o reivindicació, per molt legítimes que aquestes puguen ser. Aquest tipus d’actituds violentes són incompatibles amb la pertinença a aquesta comunitat universitària i no es poden entendre en un acte estrictament acadèmic com ara el de l’obertura de curs.

 La UPV reitera, a més, la voluntat de diàleg manifestada pel Consell de Direcció d’aquesta Universitat. Des de l’equip rectoral s’ha oferit a les persones que han ocupat sense autorització el Paranimf la possibilitat d’atendre les seues demandes, però s’han negat a dialogar i han impedit que l’acte poguera celebrar-se. La UPV està convençuda que aquests joves no representen els seus estudiants i, per descomptat, no reflecteixen el sentir del conjunt de la comunitat universitària.

 Davant els greus incidents ocorreguts, el Rectorat lamenta haver hagut de suspendre l’acte d’obertura del curs i la situació viscuda, i vol informar que el rector de la UPV, Francisco J. Mora, sotmetrà el tema davant els òrgans col·legiats de la Universitat per a adoptar les mesures oportunes que puguen garantir la normalitat de la vida acadèmica d’aquesta institució.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere