Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

L’antropòleg francés Marc Augé analitza ‘el futur que arriba’, avui dilluns a La Nau / UV

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

El cèlebre antropòleg, etnòleg i africanista francés Marc Augé (Poitiers, 1935) oferirà avui dilluns, 7 d’octubre, al Centre Cultural La Nau, la conferència ‘El futur que arriba’. Pertanyent a la generació de destacats pensadors contemporanis, Augé parlarà en la Universitat de València sobre la idea de futur, el títol del seu últim assaig. Per a Augé, la idea de futur està hipotecada per les mancances i les pors que hi ha sempre en el present.

 En ‘Futuro’ (Adriana Hidalgo Editora, 2013), Augé raona des d’una perspectiva més global sobre la ciència i sobre els canvis socials. En aquest sentit, un temps marcat per les tecnologies de la comunicació i les xarxes socials no equival a un món millor si no va acompanyat d’un coneixement real amb una millora de l’educació. El que va ser director de l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) de París durant una dècada (1985 a 1995) recupera, en aquesta aproximació al futur, una de les seues contribucions més rellevants, el concepte dels “no-llocs”, aquests espais propis de la contemporaneïtat i completament anònims, ja que no són de ningú i alhora són compartits: aeroports, supermercats o autopistes.

 Autor de llibres de referència com ara ‘Hacia una antropología de los mundos contemporáneos’ (1995), ‘Los no lugares. Espacios del anonimato’ (1993) o ‘El viajero subterráneo. Un etnólogo en el metro’ (1998), la intervenció d’Augé constitueix la conferència inaugural de la programació del Màster Interuniversitari de Gestió Cultural (Universitat de València – Universitat Politècnica de València) i s’inscriu en la programació de Claustre Obert, l’espai de debat creat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, i el diari El País. A més, compta amb la col·laboració de l’Institut Francés de València.

 La conferència, que estarà presentada i moderada pel vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, tindrà lloc a les 18:30 hores, en l’edifici històric de la Universitat, i es retransmetrà en directe per la Televisió de la Universitat per internet, Mediauni. La intervenció de Marc Augé serà en francés amb traducció simultània al castellà.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere