Lo Campus diari

Premsa universitària i escolar de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer

TSI Turisme Sant Ignasi, un dels signants de la Declaració de Barcelona pel Turisme Responsable

Data publicació
Notícia anterior
Notícia posterior

 Ricard Santomà, director de TSI Turisme Sant Ignasi de la Universitat Ramon Llull, ha estat un dels signants del document “La visió del turisme responsable a Catalunya 2020: la Declaració de Barcelona” durant l’acte de cloenda de la 7a Conferència Internacional sobre Turisme Responsable en Destinacions. Tots els representants del comitè organitzador: TSI Turisme Sant Ignasi-URL, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona han rubricat aquest document.

 Jordi Ficapal, responsable de l’Observatori de Turisme Responsable de TSI Turisme Sant Ignasi-URL i per Harold Goodwin, director del International Center for Research in Events, Tourism and Hospitality (Leeds Metropolitan University), tots dos copresidents i organitzadors de la Conferència, han conduït la signatura.

 El document “La visió del turisme responsable a Catalunya 2020: la declaració de Barcelona” de la 7a Conferència Internacional sobre Turisme Responsable en Destinacions” insisteix en la importància de la feina conjunta de tots els actors del sector turístic i hoteler per a “fomentar la descentralització dels punts d’interès turístic” i expandir-lo a tota la geografia catalana, “desconcentrant l’activitat turística de Barcelona i aprofitant el potencial de tot el territori català”.

 La declaració de Barcelona insta a tots els actors del turisme a Catalunya a concentrar els seus esforços per a “millorar la qualitat de vida dels ciutadans” donat que “els millors llocs per viure són els millors llocs per visitar”. A més, la Declaració aposta per la “gestió de la fricció” derivada de la desproporció entre residents i turistes amb el “foment del diàleg entre visitants i visitats”.

 Aquesta declaració recull les conclusions dels quatre dies de Conferència que s’han celebrat a TSI Turisme Sant Ignasi (Barcelona) i traça les línies mestres recomanades per a l’evolució del turisme a Catalunya fins a l’any 2020.

 Els organitzadors del Congrés aposten pel “creixement sostenible amb participació comunitària” i destaquen la importància de planificar el turisme “al marge dels diferents cicles polítics”. Així mateix, sol·liciten concentrar els esforços en canviar la comercialització i la promoció per la governança: “El turista que volem és aquell que és responsable i respectuós amb el medi, la societat i la cultura local. Aquell turista que està desitjant descobrir i compartir experiències. Per arribar-hi, és imprescindible la responsabilitat en el canal i la venda del producte i de la destinació. és necessària una estratègia de branding més centrada en la qualitat del turista i menys en el nombre d’arribades”.

 El document destaca la “necessària coordinació, comunicació i treball conjunt de les diverses administracions i sector implicats de manera que cada un d’ells accepti la part de responsabilitat que li pertoca”.

 La celebració d’aquesta Conferència, per primera vegada al continent europeu, és un fòrum de debat excepcional per analitzar les pràctiques que es duen a terme a Barcelona en el terreny del turisme responsable, confrontar experiències amb els principals actors del sector i avançar cap a noves fórmules que fomentin un turisme que redueixi els impactes negatius de la seva activitat i augmenti els seus beneficis.♦

Notícia anterior
Notícia posterior
PUBLICITAT
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
NEWSLETTER
Butlletí quinzenal gratuït dels Continguts Diaris
ErrorHere